Menu Meny
24 timer i San Sebastián

24 timer i San Sebastián

Det er lett å bli forelsket i den spanske byen San Sebastián; i strendene, naturen og ikke minst den verdensberømte baskiske maten.

07.30

Kaffe hos Koh Tao

Slå deg ned i lenestoler i varierte utgaver hos Koh Tao (Bengoetxea Kalea 2). En sjarmerende bar med et kresent interiør og graffiti på veggene. Bestill müsli, fersk appelsinjuice og et stykke tortilla, en kald omelett med karamellisert løk og poteter. God kaffe og lave priser.

08.30

Skyll nesa i Atlanteren

To ganger om dagen ruller de sterke brenningene inn over La Zurriola – en av San Sebastiáns fire strender. Her, innerst i Biscayabukta, er det et aktivt surfemiljø, og på stranden samles unge og gamle på tradisjonelle surfebrett og mindre boogiebrett som du kan leie. Bølgene er ikke de letteste for nybegynnere, så vær forberedt på en kalddusj eller to dersom du utfordrer det våte element.

10.30

En liten pilegrimsvandring

Ta en tur langs de buktende stiene, opp til Monte Urgull og se hvordan Donostia – San Sebastián på baskisk – brer seg ut nedenfor deg. På toppen av borgen Castillo de La Mota står det en 12 meter høy Kristus-statue som skuer ut over byen. Glem ikke vannflasken!

11.00

Gjør et strandhugg

Lei en kajakk fra Alo Kayak (Playa de Ondarreta) eller ta fergen fra havnen (4 euro tur/retur) til den fjellendte lille øya Isla Santa Clara. Legg deg på den soloppvarmede steinpiren som ender i det krystallklare vannet, og bestill noe å drikke i baren. Forfrisk deg med et bad, og la så håret tørke mens du tar en oppdagerferd på grønne stier som løper forbi bratte skråninger og avsatser med utsikt over havet. motorasdelaisla.com

13.00

Grønn mat

Maten i San Sebastián består ikke bare av skalldyr og bayonneskinke, men er du vegetarianer, har du ikke så mange alternativer. Velg mellom Garraxi Taberna (Calle de la Tejería 9) 20 minutters gange fra sentrum. Turen dit går gjennom et ganske rufsete strøk. Eller besøk Green Break Vegan (Narrika Kalea 20 i gamlebyen) – helt grei hurtigmat.

14.30

Iskrem på stranden

Gå rundt Pastelería Oiartzun (Igentea 2) og nyt en kule av deres hjemmelagde helado. Fortsett deretter mot Playa de La Conchas og finn deg en plass på stranden. Med sin flotte strandpromenade, den beskyttede beliggenheten i bukta og den finkornete sanden er La Conchas et skoleeksempel på en perfekt bystrand.

17.30

Tivoli på toppen

Det er på tide å bestige topp nummer tre. Ta den røde banen opp til Monte Igueldo for å oppleve et tilbakeblikk i tid. Her ligger det et spesielt, men sjarmerende tivoli fra 1912, som fremdeles er i bruk. Tør du, kan du besøke spøkelseshuset eller ta en tur med berg-og-dal-banen – uten sikkerhetsbelte – som styres av en maskinist som sitter på en førerstol mellom vognene. Men du kan også bare nyte byens beste utsikt. monteigueldo.es

19.00

Pintxosrunde

Ta en kulinarisk rundtur i det hyggelige området Parte Vieja og bestill et par pintxos (tapas) på hvert sted. San Sebastián er verdens nest Michelin-tetteste by, men også spisestedene uten stjerne kommer garantert til å tilfredsstille smaksløkene dine. Start med en geitostsalat og et iskaldt glass med den lokale vinen Atari Gastroteka, fortsett til den spesielle og innovative A Fuego Negro, og røyk deg din egen torsk på det kreative stedet Bar Zeruko.

22.00

Jazz Baby

Avslutt kvelden på det legendariske jazztemplet Bar Altxerri (Reina Regente 2). Baren har vært scenen for både internasjonale og nasjonale jazzmusikere i to desennier. I lokalene ved siden av finner du et galleri for moderne kunst.

Gå ikke glipp av!

En tur til en av strendene i nærheten. Franske Biarritz ligger kun 20 minutter unna, og det tar ikke mer enn en time til Bilbao eller Pamplona med buss.

Glem det!

Glem ikke hvor mange tapas du har spist når det er tid for å betale regningen. Det er vanlig at du som gjest holder orden på dette.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!