Menu Meny

Verdens drømmebasseng!

Vi har funnet fram til ti fantastiske hotellbasseng over hele verden, steder vi gjerne vil til bare for å ta en dukkert.

1. LADERA, ST. LUCIA

Toppen av romantikk! I de grønne fjellene på den vestindiske øya St. Lucia finner du Ladera Resort med 32 suiter. Soverommene i suitene mangler en vegg – rommet åpner seg istedenfor mot en privat veranda med et eget svømmebasseng og en fantastisk utsikt. Om kvelden lyser det fra en krystallklar stjernehimmel, og hvert rom er derfor utstyrt med kikkert og et stjernekart. 300 meter nedenfor slår det karibiske havs bølger inn over de gylne sandstrendene. Bukten nedenfor hotellet er omkranset av de spisse vulkantoppene Piton, som er blitt et symbol for øya. St. Lucia har et tropisk klima med regntid fra mai til august.

Pris fra 3000 kr/natten, ladera.com

Svimlende svømmetur på Thompson Hotel i Toronto.
Svimlende svømmetur på Thompson Hotel i Toronto.

2. THOMPSON HOTEL, CANADA

Takbasseng i Toronto Hva sier du om å innlede dagen med å svømme noen lengder i et basseng omkranset av skyskrapere? Det topp moderne Thompson Hotel ligger midt i Torontos moteområde. Her kan du kombinere en cocktail med et bad, 16 etasjer oppe i været. Hotellet passer også godt for dyrevenner, det har nemlig egne rom der våre firbente venner ønskes velkommen. Skjønt vi gjetter på at firbente gjester må holde seg langt borte fra vannet. Fra det 12 meter lange evighetsbassenget ved takbaren er det en nydelig utsikt over Ontariosjøen og ikonet CN Tower, det 553 meter høye tårnet som er det mest kjente landemerket i Toronto.

Pris fra 1500 kr/natten, thompsonhotels.com/toronto

Amangiri. Ultraluksus i Utha-ørkenen.
Amangiri. Ultraluksus i Utha-ørkenen.

3. AMANGIRI RESORT, USA

Oase i ørkenen Amangiri Resort ligger gjemt mellom de lyse sandsteinsplatåene i det sørlige Utah. Det tørre klimaet i midt i USA gjør et bad ekstra behagelig. Rundt en av de flate fjellene som er rundt 165 000 millioner år gamle, ligger hotellets basseng, oppvarmet hele året. Grand Canyon ligger lenger sør, vestover strekker vannreservoaret Lake Powell seg utover. Mot alle kanter: øde, gold og urgammel ørken. Hotellet har 32 suiter, en yogapaviljong og et spa.

Pris fra 6500 kr/natten, amanresorts.com

Hotel Hacienda. Ibiza fra en annen side.
Hotel Hacienda. Ibiza fra en annen side.

4. HACIENDA NA XAMENA, IBIZA, SPANIA

Boblebad i fjellene Terrassebassenget på Hotel Hacienda har en utrolig utsikt. Oppvarmede kaskader av vann gir bassenget liv når det sprutes over de steinete bassengkantene, 180 meter over havet. Bassenget er omkranset av furukledde klipper, og foran deg ligger Middelhavet – rett og slett. Hotellet ligger 30 minutter nord for Ibiza by og er en fredelig kontrast til de ville festene som øya er blitt kjent for.

Fra 2900 kr/natten, hotelhacienda-ibiza.com

Singita Pamushana i Zimbabwe. Fra bassenget kan du se ville dyr.
Singita Pamushana i Zimbabwe. Fra bassenget kan du se ville dyr.
Svømmetur på savannen. Singita Faru Faru i Tanzania.
Svømmetur på savannen. Singita Faru Faru i Tanzania.

5. SINGITA, SØR-AFRIKA

Vannhullet på savannen Avkjøl deg i bassenget samtidig som antiloper og andre dyr streifer på savannen foran deg. Hotellkjeden Singita spesialiserer seg på villmarksturisme og safari og har flere hyttekomplekser i Tanzania, Sør-Afrika og Zimbabwe. Hyttebyene har mellom 5 og 10 hytter og en hovedbygning og ligger innenfor grensene til private naturreservater. I de store reservatene er det leoparder, aper, geparder, neshorn og mange andre av Afrikas ville dyr. Ved flere av bassengene har du utsikt over vannhullene – naturens egne bassenger.

Pris fra 8500 kr/natten, singita.com

The Cambrian. Avslapning i Sound of Music-miljø.
The Cambrian. Avslapning i Sound of Music-miljø.

6. THE CAMBRIAN, SVEITS

Våt afterski Midt mellom fjell, bakker og beitende kyr i det sørlige Sveits finner du The Cambrian. De har et basseng med en utsikt som virkelig duger. Bassenget tilhører hotellets spa og er et behagelig sted for trette kropper etter en hel dag i bakken eller etter den siste slitsomme milen i fjellet. Hotellet ligger i den lille fjellandsbyen Adelboden og har 71 rom. Åpent hele året, du velger selv om du vil skue ut over snøhvite eller grønne fjelltopper.

Pris fra 1200 kr/natten.thecambrianadelboden.com

Basseng kan virke overflødig på Maldivene, men Reethi Rahs 30-metersbasseng er noe helt for seg selv.
Basseng kan virke overflødig på Maldivene, men Reethi Rahs 30-metersbasseng er noe helt for seg selv.

7. REETHI RAH, MALDIVENE

Basseng i paradiset Ok, du har kanskje ikke verdens største behov for å bade i et basseng når du har Det indiske hav rett utenfor verandaen. Men dersom det blågrønne vannet i havet av en eller annen grunn ikke virker forlokkende, er dette bassenget et godt alternativ. Med sine 30 meter er dette det lengste av hotellets 12 bassenger, og blir du trett av å svømme her, kan du alltids slappe av i boblebadet. Det er til sammen ikke mindre enn 130 bungalower i atollen. Regn- og stormperioden varer fra mai til november.

Pris fra 8000 kr/natten, reethirah.oneandonlyresorts.com

Klassisk stemning på Amalfikysten.
Klassisk stemning på Amalfikysten.

8. HOTEL BELMOND CARUSO, ITALIA

Panoramautsikt over Amalfikysten Den sjarmerende kystbyen Ravello ligger en drøy times kjøring sør for Napoli. Byen er med på Unescos Verdensarvliste. En gang i tiden var byen et sted hvor Greta Garbo og hennes daværende elsker Leopold Stokowski tilbrakte mye tid sammen. Hotel Carusos basseng ligger 350 meter over havet og byr på et enestående panorama over Amalfikysten. Hotellet har tradisjoner fra 1700-tallet, og flere av veggene prydes av gamle veggmalerier. Stilen er klassisk italiensk med en rustikk middelhavsfølelse, og bassenget, som ser ut til å smelte sammen med horisonten, er omkranset av tusen år gamle ruiner.

Pris fra 4000 kr/natten, www.hotelcaruso.com

Like stor som en innsjø, San Alfonso del Mar.
Like stor som en innsjø, San Alfonso del Mar.

9. SAN ALFONSO DEL MAR, CHILE

Svømmetur i verdens største basseng Saltvannbassenget på San Alfonso del Mar ved stillehavskysten tilhører et kompleks hvor storskala virkelig har en mening. Verdens største svømmebasseng er så enormt at det også rommer en havn med seilbåter. Det er mer enn en kilometer langt, tre meter på det dypeste og rommer 250 millioner liter vann. I tilslutning til bassenget ligger Chiles største akvarium. Fiskene som lever der, kan ses gjennom en 25 meter bred glassvegg.

Fra 2300 kr/natten, sanalfonso.cl. Lei en leilighet der gjennom airbnb.com

Marina Bay Sands. Høyeste utendørsbassenget i verden.
Marina Bay Sands. Høyeste utendørsbassenget i verden.

10. MARINA BAY SANDS, SINGAPORE

Ikke for deg med høydeskrekk Dette bassenget havner definitivt høyt oppe på listen over bassenger med flott utsikt. Det balanserer øverst på tre skyskrapere, på taket av Marina Bay Sands Hotel. Bassenget er omkranset av stolte skyskrapere. Bygningen ble oppført i 2010, har 57 etasjer og er 194 meter høyt. Det er et kombinert hotell og kasino og er en av verdens dyreste bygninger. Prislappen kom på 38 milliarder kroner. Pris fra 1500 kr/natten, marinabaysands.com

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!