Menu Meny
24 timer i Cape Town

24 timer i Cape Town

Majestetiske fjell, ville strender og grønne vingårder. Med storslått natur rundt hver sving er det vanskelig å ikke forelske seg i The Mother City.

08:00

VÅKN OPP I EN OASE

La Grenadine Petit Hotel er en gammel stall fra 1800-tallet som har blitt gjort om til et lite hotell og eies av et ungt fransk skuespillerpar. Provençalsk landliv møter industriell retro og i den hyggelige hagen henger granatepler, sitroner og oliven. I den grønne roen er det nesten umulig å forstå at du er midt i Cape Town, på en sidegate til hippe Kloof Street. Nyt den gode franske frokosten med nybakte croissanter, baguetter og hjemmelaget granola og juice mens du gjør deg klar for dagen. 15 Park Road, lagrenadine.co.za

09:00

VERDENS VAKRESTE VEI?

Kjør sørover til Hout Bay på M6. Her starter Chapman’s Peak, en 9 kilometer lang, krokete vei som er så vakker at du mister pusten. Dramatiske fjellvegger på den ene siden og hav så langt øyet kan se på den andre. Ta med en kikkert og stopp ved utsiktstoppen, har du flaks kan du se en hval eller flere. Der veien tar av innover i landet ligger Noordhoek Beach, en lang, hvit og ofte vindfull og folketom sandstrand som er verdt et besøk. Her er Atlanteren vakker turkisblå, men iskald, så hopp over badet og ta heller en spasertur langs strandkanten. Førsteklasses meditasjon for sjelen.

11:30

LUNSJ I KALK BAY

Dra rett østover, til den lille fiskebyen Kalk Bay. Olympia Café ligger rett over veien fra havnen og det er tid for en tidlig lunsj. Duften av nybakt brød blandes med tallerkener med dagens fangst. Yrende atmosfære og samtidig hjemmekoselig og så gjestfritt som man ønsker at nabokaféen skal være. Velg en av dagens retter fra krittavlen. 134 Main Road.

13:00

WINE O’CLOCK

Det er vanskelig å forlate Sør-Afrika uten å ha besøkt i hvert fall én av landets mange vingårder. I vindistriktet Constantia ligger vingården Klein Constantia, en av de to vingårdene som den historiske vingården Constantia ble delt opp i på 1800-tallet. Constantia satte Sør-Afrika på vinkartet med den legendariske vinen Vin de Constance, en søt vin som nå lages i en oppdatert versjon på Klein Constantia. Napoleon skal på sitt dødsleie ha nektet all mat og drikke bortsett fra et glass med Vin de Constance og Jane Austen skrev at vinen ”kan lege et knust hjerte”, ord som får hvem som helst til å ha lyst til å smake på denne ikoniske vinen. For en billig penge får du prøve deg igjennom alle vinene de produserer her. Klein Constantia Rd, kleinconstanca.com

15:00

AFRIKANSK NATUR

Det er på tide å besøke Kirstenbosch National Botanical Garden ved foten av Table Mountain. Parken er den første botaniske hagen i verden som kun er dedikert endemisk flora. Begi deg ut på oppdagerferd i de ulike hagene og ta en pause for å beundre utsikten over parken og fjellet. Hver søndag i løpet av sommeren, mellom november og april, holdes det en solnedgangskonsert med livemusikk i parken.

18:00

EVENTYRLIG SOLNEDGANG

Tilbake til byen. Glem biltrafikken og køene opp til utsiktsplassen ved Signal Hill og ta heller på deg joggeskoene, nå skal vi bestige et fjell! Rundt Lions Head, den spisse tuppen som er et av Cape Towns landemerker, går det en smal og steinete sti. Siste biten må du klatre men belønningen du får på toppen er verdt alle eventuelle skrubbsår – en fantastisk solnedgang hvor solen sakte senker seg ned i den store Atlanteren.

21:00

MIDDAG I VERDENSKLASSE

Etter en oppfriskning på hotellet tar du en taxi til bydelen Woodstock og den gamle fabrikken Old Biscuit Mill, der The Test Kitchen ligger. Rangert som verdens 48. beste restaurant, dette er en kulinarisk opplevelse for den bereiste foodien og den matglade novisen. Velg mellom en fem- eller niretters meny og la sommelieren guide deg gjennom vinkartet. Book bord! 375 Albert Road, thetestkitchen.co.za

23:30

AVSLUTT MED STIL

Ta en taxi til de fasjonable strøkene av Cape Town. Langs stranden ved Camps Bay er det barer, hotell og restauranter som perler på en snor. Nyt en cocktail, lytt til bølgene og se hvordan glamorøse Cape Town-beboere blander seg med turister i den afrikanske natten.

Gå ikke glipp av!

Sør-Afrikas kollektivtrafikk er nesten ikke-eksisterende og avstandene er lange. Leiebil er et godt alternativ, først og fremst fordi det er mye å finne på utenfor bykjernen. Husk at det er venstretrafikk i Sør-Afrika

Glem det!

Å bo på Long Street. Av en eller annen grunn ender du ofte opp her, Cape Towns sentrale partygate. Her ligger det puber, barer og restauranter i tillegg til mange hotell og hostels. Hvis du vil bo sentralt og våkne opp uthvilt bør du unngå å bo her. Velg heller en av parallellgatene eller se nordover mot roligere Kloof Street.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!