Menu Meny

7 shoppingsteder i Marrakech

Marrakech er mer populært enn noen sinne, med to direktefly fra Oslo hele vinteren. Men hvor i denne handelsbyen kan du gjøre de riktig gode funnene? Vi i Vagabond deler våre beste tips med deg.

Rue Mouassine

1 Den beste shoppinggaten i Marrakech. Her finner du både tradisjonelle håndverksbutikker og moderne design. Start lengst oppe, ved Mouassine-fontenen. Der ligger designbutikken Maktoub by Max & Jan, som drives av en sveitsisk/belgisk duo. Her selger de blant annet t-skjorter, hettegensere og tunikaer.

Atelier Moro (114 Place de Mouassine) ligger kun et steinkast bortenfor. Her har de et eksklusivt utvalg av boho-klær, smykker og egendesignede vesker. Moteskribenter pleier å steile når de ser de blonde- og broderiprydede klærne.

Hos KIS. Boutique ‒ Keep It Secret (36 Derb Fhal Chidmi, ved siden av rue Mouassine) har de mye i den samme stilen om hos Moro.

Kaftan Ghzali (1 Rue Mouassine) har tradisjonelle kaftaner i luksusutgave, blant annet mye i silke. Mick Jagger hører med i kundekretsen, bilder på veggen henger der som bevis.

Yassine Arts & Craft (83 Rue Mouassine) har et godt utvalg av skinnvesker, tøfler og sandaler i god kvalitet og til en riktig pris.

Tamegroute Pottery (28 Rue Mouassine) selger rustikk grønn keramikk som det er ganske vanskelig å finne andre steder. Alt her er laget av pottemakere i Tamegroute, en landsby i en oase i Sahara.

Visst er det utmattende å virre rundt i medinaen - men du er garantert et kupp eller tre.
Visst er det utmattende å virre rundt i medinaen - men du er garantert et kupp eller tre.

Dette store håndverkskooperativet på den store gaten Avenue Mohammed V er redningen når du ikke lenger orker å prute i souken.

Souk Cherifia

2 Den tidligere funduken (karavanserai) har blitt et shoppinggalleri for moderne designere. De fleste av dem er fra byen og holder til i små butikker.

ArtZ er en av mine desiderte favoritter. Klærne her er litt rokka og humoristiske, med inspirasjon fra sceneverdenen, og Hanout med fargerike, glitrende klær, kimonojakker og kaftaner. Mange er designet av Meriem Rawling, som også arbeider med kostymer. I første etasje selges det keramikk og vakre, grønne glass. Adressen er Sidi Abdelaziz.

Ensemble Artisanal

3 Dette store håndverkskooperativet på den store gaten Avenue Mohammed V er redningen når du ikke lenger orker å prute i souken. I Ensemble Artisanal kan du kjøpe tepper, malte møbler, skinnvarer og keramikk, alt av god kvalitet. Som en ekstra bonus kan du se hvordan tingene blir laget, for mange av håndverkerne har verkstedene sine her.

Bab Fteuh

4 Det lille torget med det vanskelige navnet har en rekke funduker, karavanseraier, på nordsiden. Torget har små butikker proppet med interessante ting fra Nord- og Vest-Afrika, alt fra små tuaregsmykker til vakre håndsnekrede stoler. Noe er gammelt, mye er nytt. Fibule le Sud de Sahara har også et godt utvalg. Eierne forteller deg gjerne om tingenes historie og designernes tanker bak produktet.

Det er flust av middelmådige spisesteder i byen. Ta heller noeenkelt på gaten, eller finn frem til en av de virkelig gode.
Det er flust av middelmådige spisesteder i byen. Ta heller noeenkelt på gaten, eller finn frem til en av de virkelig gode.
Krydder ...
Krydder ...
... lamper ...
... lamper ...
... eller hva med en dør fra Ensemble Artisanal?
... eller hva med en dør fra Ensemble Artisanal?

Rue Majorelle – en skikkelig kontrast til loppemarkedet. Dette er en moderne og hyggelig designbutikk like ved Jardin Majorelle, hagen som var eiet av moteskaperen Yves Saint Laurent (asken hans ble spredt i parken da han døde i 2008).

Loppemarkedet ved Bab Khemis

5 Dette markedet er, med sin blanding av skrot og skatter, et «farlig» paradis for den seriøse samleren. Ta en taxi til byporten Bab Khemis, gå igjennom porten i bymuren og spaser rundt et par timer. La deg ikke skremme av at ingen ser ut til å ville selge noe.

33 Rue Majorelle

6 En skikkelig kontrast til loppemarkedet. Dette er en moderne og hyggelig designbutikk like ved Jardin Majorelle, hagen som var eiet av moteskaperen Yves Saint Laurent (asken hans ble spredt i parken da han døde i 2008). Moderne klær, ting til interiøret hjemme – alt fra kjente designere og til ganske høye priser.

Mustapha Blaoui

7 Mustapha Blaoui er interiørskribentenes favoritt. I denne enorme butikken selges det møbler, tepper, lamper og andre ting til hjemmet. Varene kommer fra Marokko, India og Vest-Afrika, det meste til skyhøye priser. Mye av det du finner her, kan du også kjøpe i souken, så lenge du orker å prute. Det er likevel fint å gå hit for å kikke. Butikken har ikke noe skilt, det er meningen at kundene skal føle seg litt spesielle, selv om «alle» vet at den ligger i 142‒144 Rue Bab Doukkala.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!