Menu Meny

Thailand: Best i test på Koh Lanta

Hvor spiser du, hvor sover du, hvor tar du deg en aperitif - våre beste tips!

Mr. Somchai’s Garage ved Klong Dao. Masaman, porkleg, grønn curry, tom yum. Her produserer de ikke bare mopeder, men også magisk husmannskost i store aluminiumskasseroller som står og putrer på gassblussene. Fire bord med voksduker, nyskårne grønnsaker, vannkanner. To damer som ikke kan et ord engelsk, men som serverer det du peker på. Da min venninne ga dem for mye tips, ville de kjøre henne hjem. Ligger midt mot Southern Lanta Resort.

Lanta Seafood i Saladan er det beste stedet for fersk fisk og skalldyr som grilles, dampes, kokes eller stekes. Velg og vei (du betaler etter vekten) selv – med god vin eller en Singha-øl til.

Two Scoops Gelato & Desserts på Klong Dao har den beste hjemmelagde isen. Den fransk-britiske eieren har bodd på Koh Lanta – til og fra – siden han var ni år, da hans franske mor tok ham med hit. Siden har han reist verden rundt som dykkerinstruktør, før han vendte tilbake til sin barndoms øy og åpnet en liten iskrembar. Nå tilbringer han lavsesongen i Honduras eller et annet sted der han kan bruke sin dykkererfaring – før han igjen vender tilbake til Koh Lanta igjen.

Yang Garden Restaurant ligger på Klong Nin og drives av svenske Frida. Gresskar- og fetaostsalat, pomelosalat, grillet kjøtt med god saus serveres i en hyggelig bakhage.

Where Else i Klong Khong. Dekorert med antikviteter og drivgods. Du sitter i en gammel båt og i hytter. Herlig stemning, chilloutmusikk. Vårrullene er store som calzoner.

Matbod på gaten i Saladan, med kyllingkebab, mango sticky rice, pannekaker med banan og nutella.

Somewhere Else på Long Beach serverer tunfisknaan med smeltet ost i små båser på stranden.

Markedet i SaladanDra dit med tom bag. Støtt den lokale handelen, og spar penger ved å kjøpe inn det du trenger av kokosolje og aloe vera, badedrakter og gymsko. Kjøp fersk, nyskåret pomelo og sticky rice med mango eller souvlakispyd fra en av de små matbodene.

Thailandsk sim-kort gjør det billig å ringe hjem. Da koster det kun 4 baht, 1 norsk krone, per minutt å ringe hjem.

Klong Dao Tailor syr kjoler og dresser for en billig penge.

Ao Nuy er den beste stranden. Franske Robinson ble delvis spilt inn her.

Lei hus. Se på poseidonvillas.net, beachvillalanta.com og divamusic.se.

Dreamy Spa ordner det meste, fra napping av øyebryn til forskjellig former for massasje og kroppsskrubbing.

Layana Hotel. Luksusfrokost med champagne hver søndag. Eggs benedict, croissanter og nypresset rødbetjuice.

Rawi Warin på Klong Nin er et bra hotell for barn, med vannrutsjebane og mye småfisk ved brygga. Barneklubb.

Relax Bay er et magisk sted inne i en jungel, med et drømmeliknende yogashala, under palmer og banantrær. Men også med utsikt over havet. Meget god restaurant, med kulørte lykter som danser til havbrisen. Av og til buffé.

Diamond Cliff. Et ørnerede med god wifi-dekning slik at du kan instagramme den magiske utsikten over denne vakre stranden, Ao Nuy. I baren serveres det god iskaffe, mangosmoothies og mango daiquiris – samt lunsj og middag.

Noble House på Klong Dao. Her kan du trene stand up paddle boarding (SUP) eller leie et eget brett og padle inn i solnedgangen.

Same Same But Different. Strandkro i Kantiang Bay. Her drikker du mangolassi og spiser glasert kylling med cashewnøtter og wokete grønnsaker. Liten, men vellassortert med håndlagde produkter.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!