Menu Meny

Topp 3 reisemål i sommer!

Hvor skal jeg reise i sommer? Hvor finner jeg den riktige blandingen av fine strender, vakker natur, spennende kultur og god mat? Vagabond vet svaret. Vær så god, her er sommerens topp 3 beste sol- og badereisemål.

1. SAN SEBASTIÁN, SPANIA

Full pott i Baskerland

Surfing, mat, strender, byliv, interessant kultur, vakre omgivelser. I San Sebastiáns tilfelle føles det som om det meste klaffer. Byen har rett og slett alt det du kan begjære av et reisemål om sommeren. At byen er en av årets to europeiske kulturbyer kommer som toppen av kransekaken.

Den baskiske matkulturen har i løpet av de siste årene fått foodies fra hele verden til å valfarte til San Sebastián. Kjærlighet til mat og råvarer gjennomsyrer byen, fra de enkle pintxosbarene til de hyllede Michelin-restaurantene.

Mellom måltidene utforsker du de vakre omgivelsene. Gå turer i fjellene eller slapp av på strendene som brer seg ut rundt byen. Gylne La Concha må være en av verden flotteste bystrender. Har du surfing på agendaen, drar du ut til Playa de la Zurriola.

BEST OVERNATTING: Herregården Villa Soro, like utenfor sentrum.

REISEN DIT: Fly til Bilbao, og videre med direktebuss fra flyplassen til San Sebastián.

2. MYKONOS, HELLAS

Vakre strender og et saftig uteliv

I utkanten av det blåeste havet ligger en av de aller hviteste byene. Byen er ikke bare en av det mest sjarmerende i hele Hellas, men også en av de mest trendy.

Siden syttitallet er Mykonos kjent som et samlingssted for flere typer partydyr. Men akkurat som spanske Ibiza, har Mykonos også en annen side. Stille smug, små fredelige torg, godt bevarte vindmøller, koselig havn hvor du kan spise din middag i lyset fra solnedgangen ved et lite bord bare en meter fra det klukkende havet. Byen har en stemning som til tross for alt tingeltanglet føles både riktig og ekte.

Øya er liten, så med en moped eller terrengsykkel utforsker du den i løpet av kort tid. Et kakaobrunt og karrig indre omkranses av en kyst med myke sandstrender og krystallklart vann – og med Kykladenes beste windsurfing. Når det gjelder kombinasjonen av fine strender og livlig uteliv, er Mykonos kort sagt best!

BEST OVERNATTING: Boutiquehotellet San Giorgio ved Paradise Beach.

REISEN DIT: Fly til Santorini og båt derfra, eller fly via Aten.

3. RIA FORMOSA, PORTUGAL

En annen side av Algarvekysten

Mange kjenner Algarvekystens vestre del, dit charterturene nå har vendt tilbake etter noen års fravær. Færre har funnet veien til den østre delen av Portugals sørligste region, til naturparken Ria Formosas små øyer som ligger spredt et lite stykke ute i havet, ikke så langt fra grensen til Spania. Her er sanddynene mange og lange, og i vannet rundt øyene høster de som bor der fisk og skalldyr slik det har vært gjort i uminnelige tider.

Du kommer ut dit med en liten putrende båt fra markedsbyen Olhão på fastlandet. Den korte reisen tar deg til en helt annen verden. Når du ankommer, tar du kontakt med en av familiene som driver et lite, enkelt B&B, og går en tur over sanddynene til de små fiskelandsbyene, der du hver dag spiser sprellende fersk fisk fanget i det laguneaktige farvannet utenfor øyene. Skalldyr som kommer herfra, er blant de beste i Europa, vannet er så klart at selv franskmennene dyrker sine østers her, før de transporteres hjem til forbruk.

Etter at dagsbesøkere forlater øyene, viser Ria Formosa seg fra sin beste side. Ingen steder ser Europa mer ut som Karibia enn akkurat her.

BEST OVERNATTING: Hjemme hos en familie, i B&B eller i Casa Modesta på fastlandet.

REISEN DIT: Direktefly til Faro.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!