Menu Meny
24 timer i Verona

24 timer i Verona

Et døgn med kjærlighet, vin og opera: Alle gode ting er som kjent tre, og hva kan være mer passende i Italias mest romantiske by?

EN EKSKLUSIV START

Våkne opp som en prinsesse. Eller prins. På det femstjernershotellet Hotel Due Torri blir du kongelig bortskjemt i et elegant og herlig pompøst miljø, med krystallkroner og baderom i rosa marmor. Unn deg en lang frokost, og gjør deg klar til en hel dag i kjærlighetens by. Piazza Sant’Anastasia 4 duetorrihotels.com

KJÆRLIGHETSVANDRING

Snakker om kjærlighet: Nå er det på tide å bli kjent med en av tidenes mest berømte kjærlighetshistorier, Romeo og Julie. På Via Arche Scaligere ligger den røde mursteinsbygningen med høye tårn og en stor massiv treport, som ifølge historien var Romeos, eller riktigere familien Montechhios (eller Montagues) hus. Her, i det som ser ut som en hemmelig, beskyttet borg, satt Romeo og lengtet etter sin Julie. På et skilt i nærheten står det et sitat fra Shakespeares teaterstykke:

Oh Romeo, Romeo

Wherefore art thou Romeo?

Tut! I have lost myself;

I am not here.

Balkongen der Julie lengtet etter sin Romeo.

BLANKE BRYST OG KJÆRLIGHETSBREV

Ikke langt derfra ligger Casa di Giulietta, Julies hus, og der historien sier at familien Cappelletti (Capulet) bodde. Buen inn mot den indre gården er full av lapper med navn og meldinger satt opp av turister og par med kjærlighetssorg. Inne i gården finner du den berømte balkongen, der Julie, ifølge Shakespeare, sto da Romeo lovte henne sin evigvarende kjærlighet.

Nedenfor står det en bronsestatue som forestiller Julie. Hennes høyre bryst skinner som om det er mer polert enn resten av statuen. Legger du hånden der, betyr det hell i kjærligheten, heter det i legenden.

TEATRALSK STORHET

Legg kjærlighetshistorien bak deg og sett kursen mot Piazza Brà. Her, på det største torget i Verona, ligger utekafeene på rad og rekke, og turistene smelter sammen med de fastboende.

Midt på torget ligger den store stjernen, Arena di Verona, amfiteateret som i dag er en av verdens beste operascener. Som de andre amfiteatrene var dette en gang i tiden stedet for blodige gladiatorkamper. I dag er amfiteateret byens store stolthet, for her opptrer verdens fremste operasangere. Det er plass til hele 30 000 tilskuere på de rosaglitrende steinbenkene (nå satt til 15 000 av sikkerhetsgrunner), og akustikken er så god at det ikke er nødvendig å bruke mikrofoner.

Al Pompiere serverer byens beste lunsj.

KJØTT OG HJEMMELAGET

Tid for lunsj! Trattoria Al Pompiere er byens beste lunsjsted, og det er lett å bli sittende til det er tid for middag. Her skjæres det, uten stans, spekemat på en Berkel (oppskjærmaskinenes Rolls Royce), og det er nærmest obligatorisk å bestille flere typer salami og skinke.

Maten at typisk for området. Start med antipasti, en tallerken spekemat, og fortsett med hjemmelaget pasta eller risotto.

Vicolo Regina d’Ungheria 5, alpompiere.com

EN ETTERMIDDAG MED VIN

Verona ligger like ved vindistriktene i Valpolicella, så det er enkelt å ta en tur dit om ettermiddagen. Mange turoperatører arrangerer halvdagsturer. De bringer deg ut til forskjellige vinprodusenter og viser deg rundt. Ønsker du å gjøre dette på egen hånd, er det enkelt å ta en taxi til Valpolicellas nærmeste vingårder.

Pasqua er en av Italias største privateide vingårder og ligger ikke mer et par kilometer fra sentrum av Verona. Her får du testet alle vingårdens produkter. Bestill vinturen på forhånd.

Pasqua Vigneti e Cantine, Via Belvedere 135

STORSLAGEN SIESTA

Etter en ettermiddag med vinsmaking er det nødvendig med en siesta, så når du kommer tilbake til hotellet, går du opp på den store takterrassen. Der kan du koble av og se deg mett (umulig!) på den flotte utsikten over byen.

Ferier som en prins og prinsesse på Hotel Due Torri.

EN VINVENNLIG MIDDAG

Kvelden fortsetter i vinets tegn. Bottega del Vino er en livlig, populær restaurant. Her har de en av Italias eldste og beste vinkjellere. Den rommer mer enn 18 000 flasker, og vinlisten er tykkere enn Bibelen. I tillegg til lokale og spesielle viner har de også et utvalg av flasker fra andre berømte og mindre berømte vinområder. Den mørke, historiske kjelleren ruver over mange skatter og ettertraktede dråper. Bestill den lokale favoritten, risotto al amarone (risotto med den berømte vinen) og spegris, til en utvalgt flaske vin.

Via Scudo di Francia 3 bottegavini.it

KLASSISKE COCKTAILS

Avslutt kvelden i en av Veronas eldste og mest klassiske barer, Il Caffè Filippini, som åpnet sine dører i allerede 1901. Prøv deres klassiske cocktail med vermut, gin, sitron og is. En oppfriskende avslutning etter en dag i en av Italias herligste byer.

Piazza dell’Erbe 26, caffefilippini.it

GÅ IKKE GLIPP AV!

Gardasjøen. Skal du være mer enn ett døgn i Verona, gir en tur til Italias største innsjø og de vakre omgivelsene rundt full pott!

GLEM DET!

Italias største vinmesse arrangeres i Verona hvert år, i midten av april. Da er byen full av vinentusiaster fra hele verden, og det er nesten umulig å få et hotellrom eller et bord på en restaurant. Dessuten fyker prisene helt opp i toppsjiktet.

ARENA OPERA FESTIVAL Den 24. juni starter Arena Opera Festival. Denne festivalen, som varer ut august, innledes med «Carmen», Georges Bizets mektige kjærlighetsdrama. arena.it

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!