Menu Meny

Bolivia: Saltest i Sør-Amerika

Når man har naboer som Brasil, Peru, Argentina og Chile og selv totalt mangler kyststrekning, er det lett for at man havner litt i skyggen.

Derfor blir også Bolivia ofte mer som en utflukt fra nettopp disse landene, enn som et selvstendig hovedreisemål. Slik trenger det jo selvfølgelig ikke være. Tenk deg en reise fra de snøkledde Andesfjellene til Amazonas' fuktige regnskog. Tenk deg vilt høye fjelltopper med Titicacasjøen som en oase på det karrige høyplatået 3812 meter over havet. Eller verdens største saltørken, Salar de Uyuni, nærmest endeløs.

Bolivia er et fattig land, men like fullt et land med store variasjoner og kulturell rikdom. Avslutt i den lekre hovedstaden La Paz, utrolig vakkert beliggende på over 3660 meter. Noe som gjør den til verdens høyest beliggende hovedstad.

Passer for: Kulturinteresserte eventyrere.

Best tid å reise: Hele året, men sikten i høylandet er klarest i mai–september. Reisen dit: Fly med minst to mellomlandinger, som regel én i Europa og én i Sør-Amerika.

Reisetid: Fra 30 timer med flybytter.

Stupbratte Camino de las Yungas – kalt Dødens vei – snirkler seg nedover en vertikal fjellvegg fra La Paz til Coroico.
Stupbratte Camino de las Yungas – kalt Dødens vei – snirkler seg nedover en vertikal fjellvegg fra La Paz til Coroico.

Vårt beste tips

Dødens vei

Stupbratte Camino de las Yungas – kalt Dødens vei – snirkler seg nedover en vertikal fjellvegg fra La Paz til Coroico. Det har blitt populært å kjøre offroad de drøyt 5 kilometerne til sikkerhet. Anbefales kun hvis du har gode bremser og vet å håndtere dem.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!