Menu Meny

Korsika: Vill og vakker

Kjent for mange, men Korsika blir likevel ofte oversett i forhold til andre øyer i Middelhavet. Hvorfor? spør vi – øya har tross alt akkurat det mange reisere jakter på i dag.

Strendene er blant de beste i Europa, maten og vinen holder høy klasse, og som bonus får du den ville naturen som innbyr til aktiviteter og fysiske utfordringer. Kanskje er det de karrige og høye fjellene som gir øya et utilgjengelig preg?

Korsikanerne selv bærer på et rykte for å være litt på vranga. Selv blir vi tiltrukket av staheten på Korsika. Den vesle øya bærer på flere verdener i ett – fra de innbydende strendene og badeplassene til de ville og sagnomsuste fjellene. Uansett om du kommer for fotturer eller bare ønsker å slappe av på stranden, vil du trives her.

Passer for: Fotturister, familier, soljegere og badeentusiaster.

Best tid å reise: Mai–juni og sep–okt. Juli og august tiltrekker flere turister og kan også bli i varmeste laget.

Reisen dit: Fly til Bastia, Ajaccio eller Calvi, med eksempelvis Air France, ett stopp. Langley har charterreiser til L’Île-Rousse (langley.eu)

Reisetid: 3 timer med fly.

Vårt beste tips

Ta toget til stranden

Mellom Ile Rousse og Calvi på vestkysten går det et langsomt smalsporet tog som underveis gjør stopp ved landsbyer og strender. Det går ikke fort, men toget er en suveren måte å få sett kysten på og innbyr til impulshandlinger, bare å gå av der du syns det ser fint ut. Vær ute i god tid for å sikre deg en sitteplass, det kan bli trangt i høysesongen. train-corse.com

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!