Menu Meny

Weekendtips: Topp shopping!

Å komme hjem med fine ting til både deg selv og nære og kjære er en god følelse. Her gjør du kupp og finner ting som er spesielt for stedet du har besøkt.

St. Petersburg

Samovarer og gamle leker

St. Petersburg er ikke noe for amatørshoppere, mer en doldis for deg som ønsker å stige i gradene som førsteklasses handlejeger. Shop som lokalbefolkningen på et av byens mange markeder. Det er kaotisk, billig og flerkulturelt med mat, billige klær, sko og skinnvarer.

For en vintagefanatiker er det masse fine antikviteter, vakkert porselen og antikke ikoner. Du kan gjøre kupp med digre pelser, russisk sjampis, kaviar og selvfølgelig russiske dukker.

Shoppingtips: Flere innendørs markeder i Apraksin Dvor på 28–30 Ulitsa Sadovaya. Det beste matmarkedet er på Kuznechny Rynok, 3 Per Kuznechny. Førrevolusjonære gjenstander, vintageleker og russikse samovarer finner du på markedet La Russe på Stremyannaya Ulitsa 3.

Reisen hit: Fly Oslo‒St. Peterburg med én mellomlanding, raskest med Finnair/AirBaltic.

St. Petersburg: For en vintagefanatiker er det masse fine antikviteter, vakkert porselen og antikke ikoner. Du kan gjøre kupp med digre pelser, russisk sjampis, kaviar og selvfølgelig russiske dukker.

Andorra

Skatteparadis i høyden

Går du i jeg-burde-skaffe-meg-en-Rolex-tanker? I så fall burde du kanskje stikke en tur til Pyreneene på grensen mellom Spania og Frankrike og skatteparadiset Andorra. Det vesle landet er kjent for lave priser på klær, elektronikk, smykker og sportsutstyr. De spanske kleskjedene Zara, Mango og Massimo Dutti er særlig gunstige. Regn med kø langs veiene, landet ønsker daglig velkommen tusenvis avkjøpeglade turister. Når du har gått lei av shoppingen, er det supre muligheter for fotturer i fjellene i nærheten.

Shoppingtips: Pyrenees er et stort og anerkjent kjøpesenter med mange kjente varemerker. Kjøpe ost? Velg blant 650 ulike sorter hos La Casa del Formatge, Avenida Verge Canolich, 132. Godt utvalg av smykker og klokker på Pons & Bartumeu, Placa Rebes 5.

Reisen dit: Direktefly Oslo‒Barcelona, deretter bil 2,5 timer til Andorra.

Når du skal handle i Marrakech, er det noen smarte knep for å sjarmere selgerne i soukene som begynner ved det legendariske torget Djemaa el Fna.
Når du skal handle i Marrakech, er det noen smarte knep for å sjarmere selgerne i soukene som begynner ved det legendariske torget Djemaa el Fna.

Marrakech, Marokko

Forhandlingens kunst

Når du skal handle i Marrakech, er det noen smarte knep for å sjarmere selgerne i soukene som begynner ved det legendariske torget Djemaa el Fna. Ta alltid på deg pokeransiktet selv om du nettopp har funnet drømmeskinnjakka. Prut med et smil når du kjøper håndverk og smykker tross kuppriser. Ignorer selgernes standardfrase: «Jeg kommer til å gå konkurs hvis jeg går ned i pris.» Sørg for å handle eksotisk krydder, kaker, nøtter, skinnvarer, sølvfat og vakre stoffer. Det ligger et postkontor nær torget, send varene hjem hvis baggen er full.

Shoppingtips: Porselensmarkedet Poterie Du Golf 5, Bd. des Golf Souk Rabia Sidi Youssef Ben Ali (10 min. med taxi fra medinaen) og interiør- og klesforretningen Akbar Delights på Bab Fteuh Square. Kaftaner handler du på Ayas (ayasmarrakech.tripod.com). Reisen dit: Direktefly med Norwegian, Oslo‒Marrakech.

Brussel

Østers, sjokolade og design

Nyt byens beste østers på Au Vieux Bruxelles, og sjekk ut ølsorter du helt sikkert aldri har hørt om. Neste stopp er Sablon med gallerier som er et mekka for antikvitetsentusiaster. For å gjøre kupp går du til helgens antikvitetsmarked foran kirken ved Place Sablon. Her finner du dessuten sjokolade av ypperste kvalitet.

Brussels matvarebutikker tilfredsstiller godt trente gourmander som jakter på ostedelikatesser. Gå ikke glipp av søndagsmarkedet ved stasjonen Zuid, herlig kaotisk med mat, krydder, klær og skinnvarer. Fashionister får stillet sulten hos den belgiske designeren Martin Margiela.

Shoppingtips: Trendy kvartaler rundt Antoine Dansaert Straat, Sint-Goriksplein, Leon Lepage Straat og Kartuizer Straat. Sjokoladefabrikk Zabaar (zabaar.be). Gå ikke glipp av Martin Margiela på 114 rue de Flandre.

Reisen dit: Direktfly fra Oslo‒Brussel med Brussel Airlines.

Havnebyen Marseille har et fantastisk shoppingtilbud. Byen byr på flotte matmarkeder, sjarmerende boutiquer og en rekke kjøpesentre, for eksempel enorme The Grand Littoral Retail Park.
Havnebyen Marseille har et fantastisk shoppingtilbud. Byen byr på flotte matmarkeder, sjarmerende boutiquer og en rekke kjøpesentre, for eksempel enorme The Grand Littoral Retail Park.

Marseille

Pastis og lavendel

Lavendelsåpe, pastis og boulekuler er kanskje ikke det som umiddelbart pirrer shoppingentusiasten. Men ved nærmere ettertanke er det en god begynnelse. Havnebyen Marseille har et fantastisk shoppingtilbud. Byen byr på flotte matmarkeder, sjarmerende boutiquer og en rekke kjøpesentre, for eksempel enorme The Grand Littoral Retail Park.

Gå ikke glipp av La Maison de Pastis med 65 sorter pastis og absint. Prøv deg frem i prøvesmaksrommet.

Shoppingtips: Cours Julien er bohemkvarteret med sjarmerende butikker, utmerkede matsteder og antikvitetsmarked i helgene. La Panier er byen eldste bydel, her gjør du kupp på keramikk, lavendelsåpe og olivenprodukter. Et besøk på fiskemarkedet Vieux Port er et must for alle matentusiaster.

Reisen dit: Oslo‒Marseille med én mellomlanding med Lufthansa, kjappest.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!