Menu Meny
24 timer i San Francisco

24 timer i San Francisco

Byen som tiltrekker seg hele verdens teknologiinteresserte, hipstere og hippier. Her venter store matopplevelser og naturskjønne omgivelser, i hele Bay Area. Bli med til et fyrverkeri av en storby.

God morgen!

Dette er dagen du skipper hotellfrokosten og drar ut til Louis’ for en typisk amerikansk dinerfrokost, mens du nyter utsikten over Stillehavet. En god start på dagen og et godt utgangspunkt for en tur i Lands End. louissf.com

Hiking

Løypa er enkel, men gode sko er anbefalt. Lands End Loop er en fin fottur som tar deg 2‒2,5 timer. Start ved Sutro Bath nær Cliff House og gå hele veien til Golden Gate Bridge. Herfra har du god utsikt til broen og spesielt fra Baker Beach, det originale stedet for Burning Man-festivalen. Perfekt fotovinkel for det obligatoriske SF-bildet.

Shopping

Fortsett videre til Marina-distriktet via Crissy Field, Fort Mason og marinaen. På veien kan man også ta en tur innom Palace of Fine Arts. Marina-distriktet er stedet for første shoppestopp. Her finner du de fleste større kjedene, men også mange mindre lokale butikker, uten folkemengden rundt Union Square.

Haight-Ashbury byr på haugevis av vintagebutikker.
Østers i Tomales Bay

Lunsj i Hayes Valley

Slitne føtter fortjener en pause nå. Ta en Uber til Hayes Valley. Dette er et hyggelig område med mange independent/boutiques-butikker og hipsterkafeer. På Arlequin Cafe kjøper du en god flaske vin i vinbutikken som ligger vegg-i-vegg, og drikker den sammen med lunsjen i en koselig bakgård. 384 Hayes Street near Gough.

Vintagebutikker

Haight-Ashbury byr på haugevis av vintagebutikker. Static Vintage har et stort utvalg av klær fra 1920- til 90-tallet, og er et godt sted for å gjøre noen designkupp. Relic Vintage er en annen favoritt ‒ og som de lokale er opptatte av her: De skårer 5 stjerner på Yelp.

Gå ikke glipp av

Last ned Uber-appen, så kommer du deg raskt fra sted til sted og slipper de verste bakkene. Det er ingen som kjører taxi i San Francisco lenger. Her er det Uber som gjelder. ​​

Istid

Amerikansk is handler ofte om de villeste sammensetninger av smaker. Smitten Ice Cream er intet unntak. Prøv en Earl Grey-is med melkesjokoladebiter eller Salted Caramel. Eller klassisk vaniljeis med jordbær og prosecco-saus. 432 Octavia St.

Pleie for hender og føtter

Lange dager i storbyer er krevende for både føtter og sinn. Unn deg et par timer på Mani-Pedi med fotmassasje og en følelse av luksus med nystelte negler. 1035 Guerrero St.

Hipsterøl og minigolf på Urban Putt

Minigolf

Slå et slag i festlig lag, Urban Putt er stedet å lade opp til en god kveld. Golfkølle, en neonlysende ball og en av deres mange hipsterøl på tap er utstyret du trenger for en runde med minigolf på deres 14-hullsbane.

Utsikt over byen

På takterrassen El Techo, over søsterrestauranten Lolinda, får du en drink med utsikt over byen. 2516 Mission St.

Mexicansk middag

Pass på å reservere, for på trendy Loló i Mission District er det fulle bord hele uka. Kjøkkenet fra Jaliscan-California serverer en nydelig ceviche, fish tacos ‒ og prøv blekkspruten med maisbrødet i, nettopp, blekk. 974 Valencia.

Supertrendy Lolo i Mission District

Cocktails

Er det én ting denne byen er god på, så er det drinker. Trick Dog serverer det som best kan beskrives som fancy hipster-drinker. Akkurat slik vi vil ha det i San Francisco. 3010 20th Street.

Glem det

Fisherman’s Warf, Union Square og Chinatown. Dette er skapt for turister. Opplev heller SF som de lokale.

3 ting å gjøre utenfor byen

Østers i Tomales Bay. Du kommer deg hit etter en naturskjønn kjøretur over Golden Gate Bridge og gjennom svingete skogsveier langs kysten, en time nord for San Francisco. Her serveres østers grillede, med bacon og tomat, med sterk saus, eller aller helst rå med sitron.

Berkeley. En hyggelig omveksling fra storbyen. Her finner du gode interiørbutikker i 4th Street, ta deg en øl rundt bålet på Jupiter og spis særdeles god japansk mat på Ippuku.

Half Moon Bay. Luksuriøse Ritz-Carlton er som skapt for en romantisk getaway. Californias dramatiske kystlinje er utsikten fra rommet, og her dupper solen ned i havet idet du tar deg en drink rundt bålet.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!