Menu Meny
24 timer i Nice

24 timer i Nice

Nice handler om Promenade des Anglais, Prom blant lokale, der så vel besøkende som fastboende fort tilbringer mesteparten av tiden. Kombiner dette med en god del mat og vin, så har vi funnet oppskriften på et fabelaktig døgn i rivieraens hovedstad!

Promenaden

Start dagen tidlig som alle andre, med en rusletur eller løpetur langs promenaden, og opplev lyset ved Côte d'Azur, som inspirerte Monet, Matisse, Renoir og Picasso.

Frokost på fransk vis

Brioche og en cafe au lait ved en fortauskafé, med utsikt over de 7 søylene som symboliserer verdensdelene ved Massena-plassen.

Massena-plassen er den perfekte ramme for le petit déjeuner.

Marked

Spaser ned til blomst- og grønnsaksmarkedet ved Cours Saleya for duftene, fargene og smakene som har gjort Provence verdenskjent: Cevalion Melon, Montelimar Nougat og selvsagt Haute-Provence Lavendel.

På toppen av Nice

Før det blir for varmt, tar du turen videre nedover promenaden til Cap de Nice for flott utsikt over promenaden. Herifra kan du gå to kilometer videre til Villefrance-sur-Mer, før du går opp til Park du Mont Boron (191 moh.) via Chemin des Crêtes du Mont Boron, som byr på en spektakulær utsikt over bystranden og hele Nice, denne gang fra fugleperspektiv. Ta en pause ved den idylliske fontenen ved Parc de la Colline du Château.

Pustepause ved den vakre fontenen ved Parc de la Colline du Château. Her har du utsikt over hele Nice.
Legendariske Hotel Negresco
Villefrance-sur-mer. En fottur unna.

Tid for lunsj

Gjerne på stranden ved Plage Beau Rivage, eventuelt høyt hevet over promenadens styggeste hotell dersom det ikke er strand-vær, ved takterrassen hos Le Meridien.

Strand eller shopping?

Ettermiddagen tilbringes på stranden eller i byens mange butikker. De 15 private strandsonene tilbyr strandstoler (€ 20) og servering, medbrakt er ikke tillatt. Stranden er for øvrig til fri benyttelse. En rekke selgere tilbyr bakervarer, nøtter og kaldt drikke. Hvis du velger shoppingvarianten, tar du turen til Avenue Jean Médecin, der du også finner kjøpesentrene Galeries Lafayette og Centre Commercial Nice Etoile.

Det herlige turkise havet.
Båter i havnen i Villefrance-sur-mer
Promenade des Anglais, også kalt Prom blant de lokale.

Fra tursko til pensko

En kort tur innom hotellet, og på med aftenantrekket. Her kler du deg for kvelden. Det er nærmest obligatorisk å flanere en siste gang langs promenaden før solnedgang, før en tur gjennom Rue de la Buffa, og dagen bør avsluttes der hvor den startet, ved Massena-plassen. Søylene lyses opp på kveldstid.

Apéritif

Vieux Nice, gamlebyen, er der turistene samles. Her er det trange smug og livlige gater. Kom hit for en is eller apéritif på uteserveringen ved La Civette du Cours eller Le Safari.

Middagstid

En kort spasertur til restauranten Comptoir du Marché ved 8 Rue du March. Pass på å bestille et bord, her er det ofte fullt. Ingen nettside, men reserver over telefon +33 4 93 13 45 01.

Vieux Nice, gamlebyen.
Det er nærmest obligatorisk å flanere en siste gang langs promenaden før solnedgang.

Hele natten lang

Livebaren MasterHome ivaretar deg godt utover natten. Videre til Les Distilleries Idéales og Le Yolo, om ikke en god natts søvn frister mer.

Gå ikke glipp av!

Ved den nedlagte restauranten Coco Beach på Cap du Nice har du fenomenal utsikt over Baie Anglais og ferger på vei til og fra Korsika. Svabergene nedenfor inviterer til diskré solbading, mens bukten og det azurblå have byr på overraskende gode undervannsopplevelser. Ta en taxi eller buss 38 og opplev den andre siden av Nice la Belle.

Glem det!

Restaurantene langs Rue de France og Cours Saleya er dyre og kvaliteten sjelden bedre av den grunn. Disse stedene har innkastere av en grunn.

Se siste nytt fra Nice på nice.fr

http://www.nice.fr/en/

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!