Menu Meny
24 timer i Bangkok

24 timer i Bangkok

Vi gir deg noen essensielle anbefalinger for et døgn Sørøst-Asias uoffisielle hovedstad.

Langs elven

Chao Phraya ‒ den veldige elven som slanger seg gjennom hovedstaden – er et svært godt alternativ for både transport og sightseeing, og gir deg god oversikt over byen. Ekspressbåtene stopper langs noen av byens mest populære attraksjoner.

chaophrayaexpressboat.com

Grand Palace

Bangkoks mest kjente landemerke er en naturlig del av enhver førstegangsreise til Bangkok. La deg blende av den spektakulære arkitekturen dekket i gull med intrikate detaljer, men det er en grunn til at Grand Palace er den første aktiviteten i løpet av dagen. Her kan det bli ekstremt travelt på dagtid i høysesongen. Her finner du også Wat Phra Kaew, som er Thailands viktigste tempel og er hjem til den verdensberømte Emerald Buddha.

Buddha i lange baner

Mens du er i området, må du også stikke innom Wat Pho, som huser den hvilende Buddha. Her står det rekker på rekker med buddhaer inne på tempelområdet, faktisk den største samlingen i Thailand, men høydepunktet er den 46 meter lange liggende Buddha.

Gatemat

Bangkok er full av fantastiske restauranter, men ikke glem å oppleve thailandsk kokkekunst på gateplan. Ikke bare får du et minneverdig måltid for en tikroning eller to; med på kjøpet følger en inngangsbillett til thailandsk kultur og dagligliv. Ta turen til Lumpini Park, et godt sted igjen å høre lyden av egne tanker etter en travel formiddag. Rett utenfor parken finner du mange gode matboder.

​Elektronikk for alle

Det er tid for første shoppingetappe på MBK Mall, et sentralt kjøpesenter nær Sukhumvit og trolig det mest populære i Bangkok. Verdt å besøke for sitt avsindige utvalg av elektronikk alene. mbk-center.co.th

Vintage shopping

Ingen bedre måte å bli kjent med en by på enn å begi seg ut i kollektivtrafikken. Ta buss 514 til Papaya Vintage ‒ en av de råeste vintagebutikkene på kloden, på størrelse med en flyhangar og merkelig bortgjemt i en anonym sidegate i Lat Phrao-distriktet. Ta kun turen hit etter et større uttak i minibanken. Og ikke regn med røverkjøp. Eierne vet akkurat hvor mye ting er verdt, og har ingen hastverk med å selge. Soi Lat Phrao 55/2, Lat Phrao Road Wang Thonglang, Bangkok 10310

Chinatown

Etter en del innendørsaktiviteter trenger man en påminnelse om at den virkelige verden fortsatt finnes. Derfor er Chinatown stedet å oppsøke, selv om man aldri vet hva man kommer over i de klaustrofobiske gatene. Ved siden av byens laveste priser på alt fra klær til suvenirer, frister Chinatown med en energi og et bymiljø man finner få andre steder. Området har blitt mer populært for turister de siste årene, men fremdeles er vi i kraftig mindretall her.

Kle deg om til middag

House on Sathorn er en vakker restaurant i en 127 år gammel herregård, surrealistisk omgitt av Bangkoks ultramoderne forretningsdistrikt. Serverer thailandsk mat med en moderne vri under ledelse av kokk Fatih Tutak. Kleskode om kvelden.

thehouseonsathorn.com

De beste drinkene i byen

Baren Vesper Bangkok er oppkalt etter James Bonds berømte martini. Drinkene er sirlig tilberedt, men absolutt verdt å vente på. Et sofistikert sted – som enten er opptakten til en helaften eller en avslutning på en hektisk dag.

10/15 Convent Road, Silom

Gå ikke glipp av!

Chatuchak helgemarked ‒ Thailands største utendørsmarked må sees med egne øyne. Her er det lite som ikke kan pakkes og snøres og tas med hjem. Av de 200 000 som besøker hver lørdag og søndag, er cirka 30 prosent turister. www.chatuchak.org

Glem det!

Khao San Road. For mat, drikke, overnatting og underholdning har Bangkok så utrolig mye bedre å by på. Her er det bare turister og elendige hotellrom.

3 steder å bo

Rimelig: The Atlanta ‒ En av byens mest eksentriske og historiske institusjoner. 30-talls art deco-estetikk og unik atmosfære for en svært rimelig penge, med Bangkoks første hotellbasseng. Stiller en rekke krav til sine gjester. theatlantahotelbangkok.com

Middels: Phranakorn Nornlen ‒ Tre stjerner med store personlige rom designet etter brukthandel-estetikk. Vegetarfrokost er inkludert. Book gjerne måneder i forveien på phranakorn-nornlen.com

Luksus: The Siam ‒ Urban luksus på svært høyt nivå. En av de mest påkostede hotellene i Bangkok. thesiamhotel.com

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!