Menu Meny
24 timer i Delhi

24 timer i Delhi

Delhi er for mange synonymt med kultursjokk. Den mektige byen er ofte det første møtet med India og kan være overveldende. Men Delhi er ikke bare kaos. Byen er nytenkende og vokser ekspansivt, på alle felt. Vagabond guider deg til et balansert døgn mellom det gamle og nye Delhi.

Marked

Det er bare å hoppe uti det, først som sist. Basarene i Old Delhi, rett utenfor Red Fort, er som skapt for å gå seg vill i. Chandi Chowk består av utallige basarer. Her er det egne områder for elektronikk, sko, lær, sølv og smykker, silke, sari, kjøkkenutstyr, vesker – ja, alt hva du nå enn kan tenke deg. Husk å prute på prisen, men når du står midt i en het debatt over et par rupier – tenk på hvor lite det betyr for deg og hvor mye noen få rupier betyr for selgeren. Finn tilbake til hovedgaten Chandi Chowk for å komme deg ut og hjem.

Delhis landemerke

Red Fort er en av Delhis mest populære turistattraksjoner. Fortet ble ferdigstilt i 1639 for stormogulen Shah Jahan da Indias hovedstad ble flyttet fra Agra til Delhi. Her kan du i dag i en rekke museer se for deg storhetstiden til det mektige stormogulimperiet.

- Inngang 150 rupier per person. Åpent fra kl 09:30 – 16:30 hver dag bortsett fra mandager. redfortdelhi.co.in

Lunsj i hagen

Fra støvete kaos til en grønn oase. Ta en taxi til Claridges Hotel i New Delhi for en avslappende lunsj i langt roligere omgivelser. I den parasollfylte hagen vanker politikere, toppledere i Asias største tech-selskaper og kjendiser sammen med hotellets gjester. Men fortvil ikke, prisene ligger på samme nivå som på en av Oslos uteserveringer.

claridges.com

En grønn oase på Claridges Hotel.

Skreddersydd shopping

Ikke langt fra Claridges finner du Khan Market, langt mer eksklusivt enn dagens første marked. Her er det mange internasjonale merker og indisk design. Ta deg også tid til å skreddersy dresser og kjoler.

Street Food

Det beste Delhi har å by på i matveien, finner du ute i gatene. Prøv golgappas – små friterte, men hule, hveteboller som det lages hull i med tommelen og fylles med spicy potet og kikerter. Nam! Ellers er momos, nepalske og tibetanske dumplings, også blitt en gatefavoritt.

Golpappas eller panipuri - gatemat du må få med deg i Delhi.

Persisk arkitektur

Kan dette være inspirasjonen til selveste Taj Mahal? – Et mesterverk av persisk og mogul-arkitektur. Humayun’s Tomb er et mausoleum til nettopp stormogulen Humayun, som ble oppført av hans første kone Haji Begum og sto ferdig i 1572.

- Åpent fra soloppgang til solnedgang hver dag. $5 per person. humayunstomb.com

Imperisk drink

Dagens sightseeing er over, det er på tide med en drink. Ta turen til ikoniske The Imperial for en gin og tonic i 1911 Bar. Trekk inn den overdådige atmosfæren, og la tankene flyte til det britiske imperiets storhetstid.

theimperialindia.com

Middag på rastestoppet

Dhaba har hentet navnet fra restaurantene du finner langs motorveiene der lastebilsjåfører og busser stopper for en thali. Der stopper også likhetene. Restauranten serverer det beste fra punjabi-kjøkkenet – og her får du kanskje Delhis beste butter chicken.

dhababyclaridges.com

Butter chicken på Dhaba. Nam!

Det nye Delhi til gamle toner

Alt i Delhi beveger seg lynraskt. Her er det helt umulig å vite fra dag til dag hva som er det hotteste byen har å by på. Som i skrivende stund kan være baren Grappa på Eros Shangri-La. Men for den rette atmosfæren og en vellaget drink til tonene av tradisjonell sufi-musikk, la kvelden underholde deg på S Bar & Restaurant i Greater Kailash.

facebook.com/SBarRestaurant

Gå ikke glipp av!

Å ta metroen i Delhi: Noe helt annet enn du forestiller deg. Det er effektivt, rent og gir deg et godt innblikk i den varierte befolkningen.

Glem det!

Delhi er ikke en by for deg som vil rangle ute alene på kvelden. Pass alltid på at du har pålitelig transport som kjører deg til middag eller et utested. Du kan enkelt bestille en privat bil med sjåfør på hotellet.

Et annerledes Delhi

En times kjøretur utenfor New Delhi valfarter middelklassen til Cyber City for å spankulere mellom vestlige butikker og restauranter – og de store indiske kjedene. Her er det ingen som kler seg i tradisjonelle klær. Ikke det mest spennende for oss besøkende, men et interessant skue for å se hvordan Delhi utvikler seg.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!