Menu Meny

SAN FRANCISCO: SUMMER OF LOVE

Sommeren 1967 mente 100 000 unge amerikanere at det fikk være nok, og samlet seg i kvartalet rundt Haight-Ashbury i San Francisco for å vise oss hvordan krig og hat kan erstattes med fred, kjærlighet og forståelse.

For 50 år siden pågikk Vietnamkrigen. I dag raser krigen i Syria. Hvis du lytter til Barry McGuires gamle sekstitalls-hit «Eve of Destruction», der han synger «When human respect is disintegrating, This whole crazy world is just too frustrating», føles det som om stemningen som rådet den gang, ikke er så ulik den vi har i dag.

Sommeren 1967 mente 100 000 unge amerikanere at det fikk være nok, og samlet seg i kvartalet rundt Haight-Ashbury i San Francisco for å vise oss hvordan krig og hat kan erstattes med fred, kjærlighet og forståelse. The Summer of Love spredde seg raskt til andre amerikanske byer og til Europa.

I juni i år er det tid for en ny kjærlighetssommer med blomster i håret og gratiskonsert i Golden Gate Park. Flere av bandene og artistene som var aktuelle den gang, står på scenen igjen: Taj Mahal, Moby Grape og New Riders of the Purple Sage.

50THSUMMEROFLOVE.COM OG FACEBOOKSIDEN 50TH ANNIVERSARY SUMMER OF LOVE

• TRE DAGER I UKEN HELE ÅRET KAN DU GÅ THE HAIGHT ASHBURY FLOWER POWER WALKING TOUR, HAIGHTASHBURYTOUR.COM

SAS OG NORWEGIAN FLYR DIREKTE TIL SAN FRANCISCO FRA SKANDINAVIA.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!