Menu Meny

WEEKENDTIPS: AMSTERDAM

Sykling og kanalvandring

Den nederlandske hovedstaden har lenge vært synonymt med gamle kvartaler, verdensarvlistede kanaler, coffeeshops og red light district. Men nå tar besøkere et skritt vekk fra klisjeene. De fristes isteden av modernismen som vibrerer med spennende arkitektur, trendy shopping og et åpent sinn både for kultur og mat.

Det koker i byens gryter og Michelin-stjernene hagler over store og små restauranter. Det nederlandske kjøkkenet er eksotisk og spennende, påvirket av mange av sine tidligere kolonier, særlig Surinam og Indonesia. Sjekk ut for eksempel rijsttafel, som består av flere småretter fra det indonesiske kjøkkenet, og er både godt og hyggelig å spise sammen med andre.

I det hippe og trendy shoppingdistriktet De Negen Straatjes er det flust av matsteder, barer, gallerier og butikker. Fortsett til Jordaan, som vrimler av restauranter og kafeer som befolkes mer av amsterdammerne selv enn turister.

Av de mer tradisjonelle severdighetene i byen bør du få med deg Anne Franks hus, Van Gogh-museet, Rijksmuseum, Stedelijk Museum og Canal Museum, alle i nærheten av

Museumplein. Den beste måten å pendle mellom de ulike bydelene på er enten til fots – eller på sykkel: lettparkert, bra for helsa og miljøvennlig.

Reisen hit

Direktefly fra Oslo.

Overnatting

The Dylan Amsterdam (dylanamsterdam.com). En historisk vakker bygning som rommer et smakfullt boutiquehotell med individuelt innredete rom og suiter i ulike stilarter og håndmalt i en rekke forskjellige farger. Restauranten på hotellet, Vinkeles, er et reisemål i seg selv, med en blanding av det klassiske og det samtidige franske kjøkken. En drink i den hyggelige bakgården er herlig tidsfordriv.

Spise

Rijksmuseum (rijksmuseum.nl). Kunstmuseets restaurant fikk nylig en Michelin-stjerne og kan nå stolt vise frem både mat og kunst i verdensklasse. Prisene er dessuten humane, så dette er en god mulighet for å oppleve michelinmat.

Omelegg (omelegg.com). Nederlands første omeletteria. Kult sted å spise lunsj i det trendy området De Pijp.

Uvanlig severdighet

A’dam Lookout (adamlookout.com/over-the-edge-swing). Fra observasjonsdekket på toppen av en bygning har du panoramautsikt over byens historiske sentrum, den pulserende havnen og de berømte kanalene. De tøffeste tester dessuten Europas høyeste huske. Dingle med beina, ut over kanten, med Amsterdam 100 meter under deg. Jadda. I tårnet er det dessuten en god restaurant og bar, som om kvelden blir byens høyest beliggende nattklubb.

Museum og shopping

Amsterdam har verdens største samling med håndvesker. På Tassenmuseum (tassenmuseum.nl) kan du se både kjente og ukjente eksemplarer, gamle og nye. Et must for alle som er opptatt av – kremt – vesker. De serverer dessuten te med scones og andre bakverk. Perfekt før man kaster seg ut i den populære handlegaten Kalverstraat eller kommer seg over til De ni gatene (de9straatjes.nl).

Tips! Bo på kanalen

Vil du gå all in på Amsterdams kanaler, er det mange herlige husbåter du kan leie på airbnb.no

VIL DU VITE MER OM DEN STORE VERDEN?

FÅ 7 UTGAVER AV VAGABOND RETT HJEM I POSTKASSA!

Se våre tilbud her

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!