Menu Meny

WEEKENDTIPS, NAPOLI, ITALIA

Skalldyr, pizza og antikke godbiter

Napoli er full av rastløs energi. Vespaer sikksakker av gårde på trange brosteinsgater. Vasken henger mellom husene. Forføreriske dufter fra restaurantene fyller smugene.

Olivenolje, sitroner, skalldyr, tomatsaus og basilikum er klassikere i byen som også regnes som pizzaens fødested på jorden. Spis en klassisk margherita, der ingrediensene danner fargene i det italiensk flagget, på eksempelvis pizzeriaene Da Michele, Mondo Pizza, Sorbillo eller Starita. Deretter kan du spise mer spennende retter som gnocchi alla sorrentina, potetpastaputer med smeltet bøffelmozzarella og søt saus av sanmarzaanotomater. Nepalerne har også en forkjærlighet for søtsaker som sprø sfogliatella, butterdeig fylt med ricottaost.

Gå ikke glipp av byens antikke godbiter. Et besøk på Museo Archelagio Nazionale di Napoli (MANN) er et must, det er også en guidet tur i tunnelene i Napoli Sotterranea, den underjordiske byen som ligger 40 meter under bakken. Nesten litt overflødig å minne om at den 2000 år gamle byen Pompeii ligger en snau halvtimes togreise unna. Det går båter hele tiden fra Molo Beverello og Calata Porta di Massa til de solfylte ferieøyene Procida, Ischia og Capri.

Reisen hit

Ingen direktefly fra Norge, fly med ett bytte, altså.

Spise

Pescheria di Napoli på Via Vicinale San Donato 80/82 i bydelen Pianura (metro La Trencia) er verdt en omvei for å oppleve byens ferskeste og rimeligste skalldyr og fisk.

Overnatting

Pinto-Storey (pintostorey.it). Sjarmerende hotell i elegant nyklassisistisk bygning med jugend-detaljer og følelsen av å være på besøk i et søritaliensk overklassehjem fra forrige århundreskifte. Ligger i Chaia, et fredelig område vest for sentrum, nær parkene Villa Floridana og Villa Communale.

HELE VERDEN RETT I POSTKASSA

7 nr. av VAGABOND for kun kr 389!

Se våre tilbud her

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!