Menu Meny

WEEKENDTIPS: PALMA DE MALLORCA, SPANIA

Storslagen liten storby

Mallorcas egen lille storby har den perfekte helgemiksen med fine shoppingmuligheter, spennende matkultur, sydende uteliv samt energigivende sol og aktiviteter. I forstedene venter dessuten vide strender, idylliske badebukter og strandklubber for luksuriøs dagfesting eller om du ønsker å innta en fredelig horisontal stilling.

Du kan reise hit hele året. Hvis du bor i byen, har du gangavstand til det meste, men avstand er neppe noe problem uansett, siden taxi og sykkelleie er billig.

Du kan være lenge i Palma uten at du føler at du har rukket å få med deg alt. Kommer du tilbake, vil jeg anbefale at du legger inn en dag eller to til å utforske resten av øya. Den beste måten er med sykkel. Strandpromenaden østover bukter seg fint fra strand til strand med skyggefulle rasteplasser og små restauranter underveis. Vestover, mot den vakre landsbyen Illetas og chartergettoen Magaluf, er terrenget mer kupert. Her bader du fra klipper i små bukter som er vel verdt noen oppoverbakker og svettedråper.

Reisen hit

Direktefly fra flere byer i Norge (det tar bare 15 minutter med buss eller taxi inn til sentrum av Palma).

Overnatting

Puro Hotel (purohotel.com).

Boutiquehotell med kosmopolitisk og vagabondsk stemning i 1800-tallspalass i gamlebyen. Et selvfølgelig knutepunkt med som regel fullsatt bar, populær restaurant og loungegrupper i bakgården. Dessuten takterrasse, egen strandklubb og spa. Hvis du leier suiten er el-sykkel inkludert, ellers er disse mulig å leie for en ålreit pris.

Tips. På mallorcacyclinghotels.co.uk finner du flere av Mallorcas sykkelvennlige boalternativer.

Spise og drikke

Cuba (hotelhostalcuba.com). I den vakre hjørnebygningen fra 1904 er det bar, kafé, restaurant, nattklubb og noen eksklusive hotellrom. Dessuten en intim takbar med friske drinker og utsikt over både bykjerne og hav. Her og på dansegulvet i kjelleren kan det bli godt og trangt, særlig om sommeren.

Santosha Eco-Café (santoshapalma.com) er en nyåpnet kafé for hele familien, med lekerom og barnemeny. Her kan du hente energi med god, fersk frokost og lunsj laget av lokale økologiske råvarer og mye kjærlighet.

Rivareno Gelato (rivareno.com) i gamlebyen er en av Palmas mange luksusis-steder med hjemmelagd is som byr på italienske smakssensasjoner og spennende kombinasjoner.

Utflukt

Port de Sóller. Gå ikke glipp av det klassiske tretoget fra Palma til havnebyen Port de Sóller på den andre siden av fjellene. Toget går flere ganger om dagen; det tar en time, og underveis kan du nyte den herlige naturen på øya.

Trening på ferien

Start dagen med en oppfriskende gåtur eller løperunde langs havet. Så leier du sykkel i gamlebyen. Langs strandpromenaden sykler du til du kommer til en bortgjemt badebukt, sandstrand eller strandklubb noen sykkeltråkk unna. Lei sykkel hos nanonbicycles.com.

REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA:

7 UTGAVER AV VAGABOND, KUN KR 389,-

Se våre tilbud her

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!