Menu Meny

WEEKENDTIPS: PARIS, FRANKRIKE

Den fargerike flerkulturelle byen

I Paris samles millioner av mennesker med røtter i Afrika, Asia og Karibia. Derfor er en reise hit også en flerkulturell jorden-rundt-reise. Rusle rundt eller ta metroen til jødisk kultur i Marais, arabisk kultur i Barbés og Belleville, afrikansk kultur i Goutte d’Or og sørasiatiske i Brady-passasjen og rundt La Chapelle.

Når lengselen etter Kina blir for sterk, løser du det ved å ta metroen til Porte d’Italie og traske rundt kvartalene i 13. distrikt, der du føler det som om du er teleportert til Singapore eller Shanghai.

Her i Lille Asia er hver eneste butikk, restaurant og hvert skilt kinesisk, laotisk eller vietnamesisk. På den ene siden av avenue d’Ivry ligger Hyper Asiatique Paris Store, og på den andre siden av gaten ligger Tang Frères (brødrene Tangs) snarkjøp, Europas to største kinesiske stormarkeder der alt på hyllene er kinesisk eller tiltenkt en kinesisk kunde: mekonwhisky, røde, gylne buddhastatuer, hundreårsegg, bambuskurver til sticky rice og griselabber. På avenue de Choisy glinser nygrillet pekingand bak vindusrutene med røde kinesiske tegn. I fruktboden ligger digre durian, frukten som ser ut som den kommer fra en annen planet og lukter forråtnelse og terpentin.

I Goutte d’Or bak Montmartre finner du Lille Afrika.
I Goutte d’Or bak Montmartre finner du Lille Afrika.
I Belleville ligger flere nordafrikanske matsteder med påvirkning fra Frankrikes tidligere kolonier i Sørøst-Asia.
I Belleville ligger flere nordafrikanske matsteder med påvirkning fra Frankrikes tidligere kolonier i Sørøst-Asia.

Reisen hit

Direktefly fra Oslo.

Overnatting

Generator Hostel (generatorhostels.com/destinations/paris). Hvorfor kaste bort reisekassen på dyre hoteller når de heftigste opplevelsene venter ute på gaten? Her, ved trendy og hyggelige Canal Saint Martin bor du for 200 kr/natten i enten sovesal eller enkeltrom. Takterrasse med utsikt mot Montmartre. Flerkulturell innredning.

Spise

Rouammit & Huong Lan og Lao Lane Xang, 102 og 103 avenue d’Ivry, metro Corvisart eller Porte d’Italie. Laotiske restauranter som drives av samme eier. Den asiatiske raviolien er finfin. Bestill mange småretter og del.

Chez Omar på 47 rue de Bretagne i Marais er en av byens best besøkte og hippeste couscousrestauranter. Poppis blant motefolk under moteuken. Likevel ålreite priser. Merguezpølsen (nordafrikansk) er vidunderlig.

Kirane’s (restaurant-indien-paris-kiranes.fr) ligger nær Porte Maillot og er Paris' eneste skikkelige inder, det vil si en restaurant eid av en inder og med indiske kokker (alle andre «indiske» restauranter er mer eller mindre pakistanske, bangladeshiske eller srilankesiske). Den beste indiske maten på det europeiske kontinentet.

Tips! Flere flerkulturelle kvartaler

Asiatisk i Belleville

På boulevard de Belleville er det livlig marked på søndagsmorgenen. I krysset rue de Belleville, som går opp i åsen, er det flere gode sørøstasiatiske restauranter og kurdiske kebabsjapper. I det store gatekrysset ved metrostasjonen og i smågatene sørover vrimler det av kinesiske matsteder og små vietnamesiske høl-i-veggen.

Afrikansk i Goutte d’Or og Barbés

Røffe fasader, gateselgere, mat- og klesbutikker, afrikanske kvinner i fargesprakende klær, blinkende ørepynt og elegante hodetørklær og grupper med vest- og nordafrikanske menn som diskuterer. Mange couscoussteder.

Indisk på La Chapelle

På boulevard La Chapelle er det flerkulturell mat- og diverse marked flere ganger i uken. Kvartalet sør for metro La Chapelle ligger Lille Sri Lanka/Sør-India med butikker, restauranter og markedsboder med sørasiatiske varer. Rue Cail er selve navet.

Jødisk i Marais

En gang i tiden var deler av Marais jødisk og ble kalt for Pletzl (som betyr lite sted på jiddisch). I dag ser du restene av det jødiske Paris på rue des Rosiers, som delvis er en gågate. Koschermat, falafel (gå ikke glipp av L’As du Fallafel) og jødiske bokhandler.

BLI MEDLEM I VAGABOND HER

1 år for kun kr 389,-

Se våre tilbud her

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!