Menu Meny

WEEKENDTIPS: RIGA, LATVIA

Verdensarv ved Østersjøen

Vakker og prisgunstig. Moderne og historisk. Dessuten sprengfull av avslappende og spennende spaopplevelser. Latvias hovedstad Riga er stadig mer populært som helgeturdestinasjon. Ikke bare for oss nordboere, men også for folk fra resten av verden. USA Today kåret for et par år siden Riga som Europas mest attraktive by, og vi er langt på vei enig i det. Byens skjønnhet med art nouveau-arkitektur, hyggelig beliggenhet ved Daugavaelven og svært gunstig prisnivå er noen av ingrediensene som lokker. De utsmykkede jugendkvartalene og brosteinssmugene i Vecrīga, i hjertet av Riga står på UNESCOs verdensarvliste.

Mai til september er en fin tid å reise hit på, men mange velger også det store julemarkedet i desember. Kommunikasjonen i Riga er svært bra. Byen trafikkeres av trikker og busser. I sentrum ligger alt i passe gangavstand, men taxi er ikke spesielt dyrt.

Kombiner Riga med kurstedet Jurmala, som ligger en halvtimes togreise unna. Her kan du nyte den baltiske rivieraens milelange hvite sanddyner, trehus og spahotell.
Kombiner Riga med kurstedet Jurmala, som ligger en halvtimes togreise unna. Her kan du nyte den baltiske rivieraens milelange hvite sanddyner, trehus og spahotell.

Reisen hit

Fly direkte fra Oslo med Wizz Air eller Air Baltic.

Overnatting

Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel (radissonblu.com/en/latvijahotel-riga). Her får du foruten komfortable, moderne rom, en gyllen kombinasjon av spa og takbar. Hotellets femstjerners dagspa, Espa Riga (espariga.com) har interiør inspirert av Rigas jugendkvartal, stort basseng, poolbar i granitt, badstue, avslappingsrom og fitnesstudio. I hotellets Skyline bar (skylinebar.lv) i 27. etasje kan du velge mellom unike drinker, appetittvekkere og desserter samt full panoramautsikt over byen.

Neiburgs (neiburgs.com). Klassisk, men personlig boutiquehotell i et gammelt hus ved siden av katedralen.

Spise

Rigas sentralmarked (rct.lv). Ved Rigas sentralstasjon er det fem enorme haller som tidligere fungerte som hangarer for zeppelinere (luftballonger). Her selges i dag økologiske grønnsaker, ferskfanget fisk, produkter fra lokale bønder og delikatesser fra alle verdenshjørner. Det populære markedet er også et håndverksmekka med strikkesjal, rav og babushkadukker.

Emils Gustavs (emilsgustavs.com) lager byens beste sjokolade. Favoritten er trøffel med smak av mascarpone, passionsfrukt og Riga black balsam.

Kafka Kafija (facebook.com/kafkaglobuss). Kvalitetskaffe og bøker i skjønn forening. Serverer og selger også lokalprodusert te og har en egen buffé med herlige kaker.

Spa

Dome Hotel & SPA – Relais & Chateaux (domehotel.lv). Lite og privat blir det på Dome spa, der du kan bestille hele stedet for deg selv. De har ikke basseng, men hamam (tyrkisk bad).

Stenders (stenders-cosmetics.com). Her finner du alt du trenger for å kunne forvandle badet ditt til et hjemmespa.

Utflukt

Kombiner Riga med kurstedet Jurmala, som ligger en halvtimes togreise unna. Her kan du nyte den baltiske rivieraens milelange hvite sanddyner, trehus og spahotell. For barnefamilier frister også det store badelandet Livu Akvaparks (akvaparks.lv).

Shopping

Berga Bazars (bergabazars.lv). Er du ute etter litt mer eksklusiv shopping, bør du stikke innom Berga Bazars, Rigas mest luksuriøse handleområde med merkebutikker fra hele verden. Tempoet er langt mindre hektisk enn andre steder. Mer shopping; gjør et kupp i handlegatene Brīvības, Tērbatas, Barona og Čaka iela.

​Tips! Lokal drikkekultur

Gå ikke glipp av Rigas offisielle cocktail som kalles clavis riga og er fylt med den latviske nasjonalmedisinen Riga black balsam, rabarbralikør, hvit sjokoladesirup, granateplesirup og eplejuice.

NYSGJERRIG PÅ VERDEN?

FÅ HELE VERDEN HJEM I POSTKASSA - 7 nr. av Vagabond for kun kr 389,-

Se alle tilbud her

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!