Menu Meny

Safari på en annen måte

Det er mange måter å oppdage Afrikas ville dyreliv på som ikke krever en varm og fullstappet jeep. Vi har satt sammen en liste på ti safari-alternativer som gjør reisen enda mer eventyrlig.

1. Serengeti, Tanzania

Ballong over savannen

Luftballongen hever seg i soloppgangen og lar vindene føre den videre. Eventyret gir deg mulighet til å oppleve Serengetiparkens storslåtte sletter fra et annerledes perspektiv. Det som er så spennende med ballongsafari, er at den ene dagen ikke er lik den andre. Ballongføreren vet ikke hvor dere kommer til å lande, siden det handler om hvor vinden blåser. Luftballongen kan nå hele 300 meters høyde, og du opplever dyrelivet fra en helt spesiell synsvinkel, uten å forstyrre dem. Turen tar omtrent en time. Etterpå skåles det i champagne, og deretter blir det frokost under et akasietre i nasjonalparken.

• PRIS CA. 4900 KRONER, BALLOONSAFARIS.COM

Ballong over savannen
Ballong over savannen
Kano gjennom elvedeltaet
Kano gjennom elvedeltaet

Kanoen ble laget ved å hule ut en trestamme, men med den stadig økende turismen ble altfor mange trær hugget, så i dag lages de av glassfiber.

2. Okavango, Botswana

Kano gjennom elvedeltaet

I Okavango-deltaets vakre vannlabyrinter kan du oppleve safari fra en mokoro ‒ en liten kano som styres som en gondol. Kanoen ble laget ved å hule ut en trestamme, men med den stadig økende turismen ble altfor mange trær hugget, så i dag lages de av glassfiber. Med kanoen kan du komme virkelig tett på dyrelivet og se alt fra elefanter som bader i vannet, til en staut løve på savannen. Det er til og med mulig å oppleve en sitatunga ‒ en antilope med spesielle hover som er skapt for et liv både i vann og i våtmarker.

• PRIS FRA 650 KR/DAG PER PERSON, MAUN-BACKPACKERS.COM

Sykle blant vannbøfler
Sykle blant vannbøfler

3. Arusha, Tanzania

Sykle blant vannbøfler

Dette er safarien for deg som er dristig nok til å ta deg frem på terrengsykkel blant ville dyr. Sykkelsafarien i nasjonalparken Arusha tar en hel dag. Du sykler i hovedsak rundt i Ngorongoro-krateret, og en parkvakt blir med ettersom det er sjanse for å møte bøfler. Ruten er temmelig anstrengende, og det er ikke helt feil om du har en god porsjon sykkelerfaring fra før.

Med sykkel opplever du en helt annen frihet og nærhet til de ulike dyrene og vekstene på savannen. Du har mulighet for å se aper, sjiraffer og et stort antall fuglearter. Et annet stort pluss er at du minimerer miljøavtrykket ditt, siden du dropper jeepen.

• PRIS CA. 900 KR PER PERSON, INKLUSIVE LUNSJ, WAYOAFRICA.COM

Fottur i villmarken
Fottur i villmarken

Møt dyrene på deres vilkår og kom virkelig tett på deres naturlige miljøer. Du vandrer langs Luwielven, og underveis gjøres det tre forskjellige stopp.

4. South Luangwa, Zambia

Fottur i villmarken

Det hevdes at walking safaris var den første formen for safari, og at dens fødeplass var South Luangwa National Park i Zambia. Når du går gjennom det zambiske landskapet, blir du en del av omgivelsene og en naturlig deltaker i naturen og dyrenes liv. Møt dyrene på deres vilkår og kom virkelig tett på deres naturlige miljøer. Du vandrer langs Luwielven, og underveis gjøres det tre forskjellige stopp. Det er også mulig å overnatte en eller to netter under stjernehimmelen med kun et myggnett, en guide og en speider for å kunne oppleve de dyrene som bare viser seg om natten.

• PRIS FRA 7000 KR PER PERSON FOR 6 DAGER, NORMANCARRSAFARIS.COM

5. Virungafjellene, Rwanda

Møte med fjellgorillaer

En eventyrreise som fører deg høyt opp i Virungafjellene i Rwanda. I disse fjellene lever det omkring 480 fjellgorillaer. Ingen grunn til å være redd, gorillaene er vant til mennesker, og det blir et møte du neppe kommer til å glemme med det første. For å møte gorillaene må du ha tillatelse, noe som arrangøren ordner med. Safarien kan ta alt fra en halvtime til flere timer, avhengig av gorillaene og hvor de befinner seg akkurat den dagen. Derfor kreves det tålmodighet og sterke bein. Du trenger ikke være veldig godt trent for en gorillasafari, men det er bra med en god grunnfysikk for at du skal få mest mulig ut av opplevelsen, siden det kan være tidkrevende og slitsomt. Det koster rundt 6750 kroner for en tillatelse til å gå i nasjonalparken i Volcano.

• PRIS CA. 24 800 KR PER PERSON FOR 4 NETTER OG FLERE TURER INN I PARKEN,

EXPERTAFRICA.COM

​Møte med fjellgorillaer
​Møte med fjellgorillaer
Om bord på en luksuriøs husbåt
Om bord på en luksuriøs husbåt

Langs Chobesjøen pleier ofte horder av dyr å samle seg, særlig elefanter. Erfarne guider lar deg komme så nær dyrene det er mulig fra en husbåt.

6. Okavango, Botswana

Om bord på en luksuriøs husbåt

På innsjøen i nasjonalparken Chobe har husbåtsafari blitt et stadig mer populært safarialternativ og en idealistisk måte å reise langs en av Afrikas berømte vannveier på med de bekvemmeligheter som er om bord på en husbåt. Langs Chobesjøen pleier ofte horder av dyr å samle seg, særlig elefanter. Erfarne guider lar deg komme så nær dyrene det er mulig fra en husbåt. På husbåten er det kahytter på nedre dekk, på øvre dekk serveres mat, og der er det også underholdning og en bar. Forut og akterut er det uteplass med utemøbler og muligheter for å fiske. Dagen avsluttes med drinker i solnedgangen med utsikt over det ville Afrika.

• PRIS FRA 3400 KR/NATT PER PERSON MED ALT INKLUDERT, ZQCOLLECTION.COM

​Yoga og meditasjon
​Yoga og meditasjon

7. Luangwadalen, Zambia

Yoga og meditasjon

En kombinasjon med gå-safari og yoga for deg som ønsker å være ekstra jordnær på Afrika-eventyret. Fottur, meditasjon og yoga i et av Afrikas mest urørte steder i Luangwadalen i Zambia. Hensikten med safarien er å synkronisere og kommunisere med naturen på et nivå som det moderne mennesket har glemt. Safarien går over 8 dager, der hver dag begynner med meditasjon i soloppgangen etterfulgt av fottur, yoga på ettermiddagen og mer fottur etterpå. Den avsluttes når man når leiren og kan slappe av med et glass vin om kvelden.

• PRIS FRA 54 000 KR PER PERSON, ALT INKLUDERT, EXOTICYOGARETREATS.COM

8. Masai Mara, Kenya

Safari fra hesteryggen

Ri sammen med ville sebraer, gnuer og gaseller. En unik opplevelse som tar deg til steder utenfor de vanlige turisttråkkene. Turen går gjennom Masai Mara nasjonalreservat, som grenser til nasjonalparken Serengeti i Tanzania. Ridetursafarien gir deg mulighet til å komme veldig nær og bli integrert med de ville dyrene ute på savannen. Det er til og med mulighet til å oppleve «the big five», som består av leopard, afrikansk bøffel, neshorn, elefant og løve. Det anbefales at du har en del rideerfaring fra før ettersom hestene kan bli litt nervøse med rovdyr i nærheten.

• PRIS FRA CA. 50 000 KR PER PERSON FOR 7 DAGER OG ALT INKLUDERT, OFFBEATSAFARIS.COM

​Safari fra hesteryggen
​Safari fra hesteryggen

9. Victoriafallene, Zambia

Fly over fossefall

Opplev Victoriafallene og Zambesielven fra lufta i et såkalt mikrofly. Det ser ut som en motorisert hangglider, en slags luftens motorsykkel, der du sitter nede i en slags mini-cockpit. Av og til flyr du gjennom dampskyene som oppstår i fossefallene. To alternative turer; en på ca. 15 minutter og en halvtimes variant. Den lengre flyturen gir deg muligheten til å reise mot Kalai Island og over nasjonalparken Mosi-oa-Tunya for å få en spektakulær utsikt over dyrelivet og mulighet til å se elefanter, sebraer, giraffer og mange andre dyr.

• PRIS FRA 1600 KR PER PERSON, SEASONSINAFRICA.COM

Fly over fossefall
Fly over fossefall
Eventyr under stjernene
Eventyr under stjernene

10. Krugerparken, Sør-Afrika

Eventyr under stjernene

Ta sjansen og opplev den afrikanske naturen under stjernenes myke skinn. I nasjonalparken Kruger, som ofte omtales som verdens mest dyrerike, arrangeres nattsafari. En spennende mulighet til å se dyr som holder seg unna eller er mindre aktive om dagen. Når solen har gått ned, begynner dyrenes jakt på dagens føde. Da er sjansen stor for å kunne se en sulten løve i fullt sprang over den mørke savannen i jakten på byttet sitt. Underveis gjøres det stopp ved enkelte steder der det er mulig å se «the big five». Du reiser rundt i en åpen jeep og har med deg guide.

• PRIS FRA 2500 KR FOR EN NATT, AFRICASPEAR.CO.ZA

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!