Menu Meny

AUSTRALIA: Er det verdt noen og tjue timer på flyet for å komme hit? Jepp.

Den store reisedrømmen

Byene Sydney og Melbourne tiltrekker seg de fleste besøkende – men du reiser ikke til Australia for å oppleve storbyene; det er naturen som er den store stjernen her. Kysten av Queensland tiltrekker seg helt klart flest turister, med Great Barrier Reef, de hvite strendene og tropisk klima ‒ men vakre hvite strender kan man jo besøke veldig mange andre steder i verden.

Se heller innover i landet, til Australias outback. Det røde hjertet av landet med Uluru, de endeløse spikrette veiene som går fra Adelaide i sør og rett nordover til Darwin, 3000 kilometer unna og inngangsporten til det ville nord med krokodiller og urørt kyst.

Outbacken, det beste av Australia!
Outbacken, det beste av Australia!
Ri på kameler langs strendene i Broome, på Australias vestkyst.
Ri på kameler langs strendene i Broome, på Australias vestkyst.

Det røde hjertet av landet med Uluru, de endeløse spikrette veiene som går fra Adelaide i sør og rett nordover til Darwin, 3000 kilometer unna og inngangsporten til det ville nord med krokodiller og urørt kyst.

Så har du utallige nasjonalparker over hele landet – The Grampians i Victoria er et eldorado for turgåere og naturfantaster, Great Ocean Road er en av verdens vakreste kjøreturer, og dyrelivet er bokstavelig talt helt unikt.

Vi glemmer ofte hvor variert et land er og generaliserer ofte Australia med kenguruer, rød sand og strender – men Australia er et land bygget på de store reisedrømmene. Er det verdt noen og tjue timer på flyet for å komme hit? Jepp.

LES MER OM NORTHERN TERRITORY HER

Australias ville nord - en reise til Darwin, Kakadu nasjonalpark og det avsidesliggende (og internettløse) Cobourg Peninsula.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!