Menu Meny

Kina: Er du fremtiden?

For deg som lot deg avskrekke av Beijings forurensede bygater for ti år siden – nå er det på tide at du reiser tilbake for å oppleve «det nye Kina».

Det er ikke så ofte jeg virkelig lar meg overraske når jeg kommer til et nytt sted. Har alltid en liten anelse om hva som venter, med litt planlegging og et par googlesøk – og ikke minst reiseskildringer fra dem som har vært der før meg – så vet du sånn noenlunde hva du går til. Kina – det er vel bare eksosfylte byer og spyttende kinesere? Så langt der ifra! Kina er nytt. Rent. Vakkert. Så velfungerende (vel, i den grad at menneskelig undertrykkelse for «the greater good» er en god ting), men jammen må jeg si at de får ting gjort. Forurensing – det er passé. Bilparken er allerede i aller høyeste grad blitt elektrisk. Plast – det tar ikke mange år før vi får se et plastfritt Kina, det er jeg helt sikker på. De sykler, de er bevisste på problemene de står overfor, de er fremoverlente. Kina, er du fremtiden?

Rike mattradisjoner i Sichuan.
Rike mattradisjoner i Sichuan.
Tykke nudler i Chengdu - Kinas mathjerte.
Tykke nudler i Chengdu - Kinas mathjerte.
På matmarked i Chengdu.
På matmarked i Chengdu.
Spicy dumpling i Chengdu.
Spicy dumpling i Chengdu.

Maten, se mot Sichuan for å virkelig prøve deg på hva det kinesiske kjøkkenet har å by på.

Så når så mange av de forhåndsmeldte fordommene er stukket hull på – hva er det Kina kan by på av reiseopplevelser? Frodige nasjonalparker og «Avatarfjellene» Zhangjiajie. Maten, se mot Sichuan for å virkelig prøve deg på hva det kinesiske kjøkkenet har å by på. Risterrassene i Yuanyang, terrakottakrigerne i Xian, Den kinesiske mur ‒ Li-elven i Yangshuo, den mektige Yangtze-elven, og se oppover fjellene mot Tibet. Kina er et stort og variert reisemål, for stort til å få med seg alt på én tur, men fascinerende nok til at du dras tilbake igjen og igjen. For deg som lot deg avskrekke av Beijings forurensede bygater for ti år siden – nå er det på tide at du reiser tilbake for å oppleve «det nye Kina».

Bortgjemt dumplingsjappe - oppdaget på foodtour i Chengdu.
Bortgjemt dumplingsjappe - oppdaget på foodtour i Chengdu.
Utsikt over Guilin, Lielven og Karstfjellene. Foto: Shutterstock
Utsikt over Guilin, Lielven og Karstfjellene. Foto: Shutterstock

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!