Menu Meny

Uganda: Kontinentets tryggeste turistland

Uganda er for lengst kvitt den mørke fortiden under Idi Amin og Herrens motstandshær. I dag er det østafrikanske landet et av kontinentets tryggeste turistland, og har flere ganger blitt nominert til Afrikas beste reisemål.

Uganda er for lengst kvitt den mørke fortiden under Idi Amin og Herrens motstandshær. I dag er det østafrikanske landet et av kontinentets tryggeste turistland, og har flere ganger blitt nominert til Afrikas beste reisemål. Og det med god grunn. For uansett om du kommer for å besøke fjellgorillaene i nasjonalparken Bwindi, studere flodhester og krokodiller fra en båt på Nilen, en tur til Murchison Falls eller på kasino i Kampala, så forlater du Uganda med unike minner i bagasjen.

Det er fortsatt fjellgorillaene på grensen til nabolandet Kongo (DRC) som trekker flest turister, men Uganda har langt mer å by på.
Det er fortsatt fjellgorillaene på grensen til nabolandet Kongo (DRC) som trekker flest turister, men Uganda har langt mer å by på.
Landet som er hjem til Nilens kilde og en av verdens største innsjøer, har kanskje kontinentets mest gjestfrie folk.
Landet som er hjem til Nilens kilde og en av verdens største innsjøer, har kanskje kontinentets mest gjestfrie folk.

Winston Churchill hadde så rett da han ga Uganda navnet «Afrikas perle», helt tilbake i 1908.​

Er målet å se de «fem store», gjør du det best her. For mens de populære naboene Serengeti og Kruger nasjonalpark fortsatt trekker mest folk, byr Ugandas naturskjønne nasjonalparker på en likeså unik opplevelse, men her slipper du å trenges med folk. Nasjonalparken Kidepo, som er nominert av CNN til en av Afrikas tre beste parker, har fått navnet «The Lost Eden» av en grunn. Det er fortsatt fjellgorillaene på grensen til nabolandet Kongo (DRC) som trekker flest turister, men Uganda har langt mer å by på. Å ta lokaltransport eller leie en sykkel og dra fra landsby til landsby er en uforglemmelig opplevelse. Landet som er hjem til Nilens kilde og en av verdens største innsjøer, har kanskje kontinentets mest gjestfrie folk. Lær deg hvordan karamojong-folket har levd av kvegdrift i århundrer, eller la batwa-folket få bli din guide i jungelen. Winston Churchill hadde så rett da han ga Uganda navnet «Afrikas perle», helt tilbake i 1908.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!