Menu Meny
24 timer i Sydney

24 timer i Sydney

Hva er sjansen for at du kun har et døgn til rådighet når du har kommet hele veien til Sydney? Uansett gir vi deg høydepunkter i Australias «hovedstad» (ja, vi vet det egentlig er Canberra) – noen hemmeligheter og selvfølgeligheter.

Wake up!

Kast deg ut i et av Sydneys mange havbasseng for en skikkelig oppkvikker i starten av dagen. Vår favoritt er McIvers Ladies Baths rett sør for klippene ved Coogee Beach, men som navnet tilsier, er det kun åpent for kvinner. En annen favoritt og et godt alternativ skulle du ikke få adgang til McIvers: et av Sydneys mest ikoniske og fotograferte havbasseng, Bondi Iceberg Pool, åpent kl. 06–16:30.

icebergs.com.au

Vår favoritt er McIvers Ladies Baths rett sør for klippene ved Coogee Beach, men som navnet tilsier, er det kun åpent for kvinner.

Frokost à la Bondi

Er det én ting disse australierne kan, så er det skikkelig god frokost. Stikk bort til Harry´s for en «aussie brekkie», menyen er klassisk Bondi hipster. Kokos og chia pudding med tranebærgranola eller posjerte egg med bønner og choritzo.

harrysbondi.com.au

Sydneys vakreste strand

Du har ikke vært i Sydney før du har gått langs Bondi Beach og tittet på surferne som kaster seg ut i bølgene, kidsa som sitter i klaser bortover stranden, turistene, familiene som leker i vannkanten, og badevaktene som patruljerer stranden. En tur innom Bondi er like obligatorisk som Operahuset. Surfs up!

Sydneys vakreste strand
​Du har ikke vært i Sydney før du har gått langs Bondi Beach og tittet på surferne som kaster seg ut i bølgene.

80-tallet kaller

På veien tilbake inn til sentrum via Campbell Street, i sakte men sikkert gentrifiserte Darlinghurst, er det tre velassorterte vintagebutikker: Zoo Emporium, Cream on Crown og Fabrique Vintage i Oxford Street, et lite kvartal unna.

Kjent kineser

Følg byens hovedåre George Street oppover i retning Circular Quay, med to stopp på veien. I en bortgjemt allé rett etter Martin Place henger det hundrevis med (tomme) fuglebur noen etasjer opp – Angel Place Birdcages er et ordentlig instagrammotiv. Så er det endelig tid for lunsj, pass på å bestille bord på forhånd på populære Mr. Wong. Dumplings og champagne!

Pass på å bestille bord på forhånd på populære Mr. Wong. Dumplings og champagne!
Mr. Wong - poppis for både lunsj og middag.

Klassiker

Vi kommer vel heller ikke utenom selve ikonet til Sydney: Operahuset. Penest på avstand eller innenifra. En rekke forestillinger, alt fra opera til kabaret, ballett og moderne musikkstykker. Er du i Sydney i januar, få med deg konserten All You Need Is Love, 30 av Beatles’ største hits fremført av fire vokalister og et fullt orkester.

sydneyoperahouse.com

Penest på avstand eller innenifra.
Fergeturen ut fra Circular Quay til Manly Beach er like mye en højdare i seg selv som reisens mål. Her vil du få en panoramautsikt over havnen, Harbour Bridge og Operahuset.

Favorittutflukt

Manly Beach

Fergeturen ut fra Circular Quay til Manly Beach er like mye en højdare i seg selv som reisens mål. Her vil du få en panoramautsikt over havnen, Harbour Bridge og Operahuset.

Vel ute ved Manly følger du gangveien utover på strandens sørlige ende – Sydney-boernes tur rundt Sognsvannet ‒ slik de valfarter utover langs havet i solskinnet. Lunsj og vin på The Boathouse Shelly Beach før du klatrer oppover klippene for å trekke noen friske åndedrag på toppen med utsikt over havet.

theboathousesb.com.au

Kinesisk kunst

White Rabbit har en av de største og viktigste samlingene av moderne kinesisk kunst, en skikkelig godbit. Annerledes, edgy og lekent.

whiterabbitcollection.org

De tar ikke lett på drinkene på Kensington Street Social som tilhører det meget fasjonable Old Clare Hotel, som ligger vegg i vegg.

Chippendale

Tett i tett. Barer, restauranter og hotell kryr i dette området. Kvelden starter med drinken med det noe tøysete navnet Party Balloon ‒ en vodkabasert sitron, mynte og aperol-drink kjølet ned i en iskule. De tar ikke lett på drinkene på Kensington Street Social som tilhører det meget fasjonable Old Clare Hotel, som ligger vegg i vegg.

kensingtonstreetsocial.com

En bit av Asia

Singapore, Thailand, Korea – det meste fra det asiatiske kjøkkenet er å finne i dette åpne gårdsrommet og trange gangene helt i enden av Kensington Street. Spice Alley er uformelt og tiltrekker seg et langt yngre klientell enn sine naboer med hvite duker.

Helt i enden av Kensington Street. Spice Alley er uformelt og tiltrekker seg et langt yngre klientell enn sine naboer med hvite duker.
Spice Alley.

Vikingbar

Jepp, du leste riktig. Mjølner, har latt seg inspirere av norrøne guder og seiler opp som en av de hippeste cocktailbarene i byen. Bartenderne med sine skinnforklær og hipsterskjegg serverer drinker som «Skål», «Northern Light» og «Gates of Valhalla». Litt harry for oss nordboere kanskje, men de lokale ser ut til å like det.

Ovolo. Instagramverdig hotell.

3 gode hotell i Sydney

OVOLO DARLING HARBOUR

Verdens første instagramhotell kaller de seg. Rommene er ikke store, men nøye dekorert og innredet, og slik mange hoteller med hode for å tilrettelegge for sine sosiale reisende gjester, har de lagt full fokus på fellesområdet med happy hour i baren og gode sitte- og mingleplasser.

ovolohotels.com.au/ovolo1888darlingharbour

The Old Clare Hotel

Stilfullt, ungt, lekent og ærverdig, ikke mange hotell klarer å balansere og innfri alt dette samtidig. Flaggskipet for Kensington Street, der det myldrer av barer og restauranter – hotellet har sin egen stilfulle bar i tillegg til spisestedet og cocktailbaren Kensington Street Social. Også dette hotellet innfrir til de sosiale aspektene med å reise; gode sosiale rom som får deg til å heller bli på hotellet enn å utforske byen utenfor.

theoldclarehotel.com.au

Primus Hotel Sydney

Takterrasse. Oppvarmet svømmebasseng. Cocktailbar. Trenger vi å si mer?

Afternoon tea serveres i den flotte vestibylen i første etasje, som er et syn i seg selv.

God plassering i Pitt Street i sentrum og nærhet til t-bane.

primushotelsydney.com.au

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!