Menu Meny

FAVORITTER I CAPE TOWN

Det kan være vanskelig å vite i hvilken ende man skal begynne. Frister det med pizza laget på planke, steamet dumplings eller en fersk smoothie?

The Old Biscuit Mill-markedet

Hipsterne har samlet seg i The Old Biscuit Mill, et tidligere fabrikklokale som er omgjort til en kulturell hub, som huser både lokale kunstnere, gallerier og ulike showroom. Ta turen ned i kjelleren og bli med på en omvisning av sjokoladefabrikken Cocoafair og smak deg fram til din favoritt. Oppe i tredje etasje finner du store rom fylt til randen med retro og nips, og designkjoler lagd i Cape Town. Rundt om på markedet selger både butikker og boder alt man måtte ønske seg fra lokale kunstnere og designere.

Du kan fint tilbringe en hel dag på The Old Biscuit Mill, og har du lyst å bli til middag: Reserver bord på en av flere kritikerroste restauranter, som The Potluck Club eller Test Kitchen.

theoldbiscuitmill.co.za| cocoafair.com |thepotluckclub.co.za thetestkitchen.co.za

Old Biscuit Mill i hjertet av Woodstock-distriktet i Cape Town.
Old Biscuit Mill i hjertet av Woodstock-distriktet i Cape Town.

Museum | Robben Island

Båten krenger så kraftig fra side til side at halvparten av turistene sitter stive og grønne i ansiktet. Vi er på vei over til Robben Island og lærte følgende: Gjør deg selv en tjeneste og sitt ute på dekk under overfarten!

Guide og buss tar deg imot på bryggen, og de neste to timene er raske og effektive. Nære møter med både nåværende og tidligere øyboere gjør turen interessant og minnerik.

Cape Town er en by rik på historie, og er du interessert i samfunn og kultur, har byen flere interessante museer å by på. Et lærerikt og direkte møte med Sør-Afrikas apartheidhistorie gjør en tur til Robben Island obligatorisk. Billetter kan med fordel bestilles på forhånd.

robben-island.org.za

Robben Island med Table Mountain i bakgrunnen.
Robben Island med Table Mountain i bakgrunnen.

Zeitz MOCAA ‒ Museum of Contemporary Art in Africa

Tilbake ved V&A Waterfront er det kun en liten rusletur bort til Zeitz MOCAA ‒ muligens et av de hippeste museer du kan besøke for tiden. Nede ved vannkanten blir du møtt av en ruvende kornsilo i betong. Med store firkantete vinduer, designet som diamanter og stablet på toppen, er bygningen et skue i seg selv. MOCAA åpnet i 2017 og har fokus på unge og lovende afrikanske kunstnere. Her er det mye som er verdt å få med seg, så ta heisen og start på toppen med en av byens beste utsikter.

zeitzmocaa.museum

Zeitz Museum of Contemporary African Art.
Zeitz Museum of Contemporary African Art.

Utelivet

Kafélokalet ligger mørkt og stille, stolene er stablet oppå bordene, men døren er fremdeles åpen. Google Maps har tatt oss med til en stengt kafé. Men videre inn gjennom en mørk gang står vi plutselig i en innvendig bakgård opplyst med lyslenker hengende lavt over små marmorbord og trebenker langs murveggene.

The Gin Bar er en av de populære speakeasy-barene du finner i Cape Town, selvfølgelig med gin-drinker som deres spesialitet. Her finner du dekor og drinker som spiller på at dette stedet tidligere ble bruk som et likhus.

Det er mye mer til utelivet i Cape Town enn Long Street, så følg heller Kloof Street og ta til høyre opp Park Road. Selv om det er gåavstand til det meste i sentrum av Cape Town, kan det være greit å vite at en Uber aldri er langt unna.

Det brenner lett fra treplanken med bark og halm foran meg. Bartenderen i hvit frakk på Cause Effect Cocktail Kitchen forteller at han ønsker å skape en koselig høststemning sammen med den klassiske drinken han har servert meg. Vi sitter lettere sjokkert og ser på kunstverket foran oss, fullt opp med peiskos, mango sorbé og en cocktail. Her klarer de å servere drinker som begeistrer mer enn smakssansene dine.

theginbar.co.za | facebook.com/CauseEffectBar/

R Caffe, på  Long Street i Cape Town.
R Caffe, på Long Street i Cape Town.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!