Menu Meny

GLAMPING: Camping de luxe

Iblant kalles det for glamping – glamorøs camping. Villmarksliv, bare med bekvemmelighetene ved å sove i en deilig seng, slippe å dele bad med andre og i noen tilfeller få tilgang til en privat jacuzzi. Vi lister ti luksuriøse glampingsteder fra hele verden!

1. Whitepod, Sveits

ØKOKUPLER I ALPENE

I de sveitsiske Alpene kan man bo i økovennlige kupler som ser ut som hvite igloer i vintermånedene. Whitepod sparer ikke på luksusen. I deluxe-kuplene er det bad, tv, kaffemaskin, minibar, gratis wifi, og man kan få massasje og frokost levert til kuppelen! Tilgang til badstue og restaurant, som også tilbyr en vegetarisk meny. På vinteren kan man gå på ski – Whitepod har private skiheiser – og på sommeren kan man vandre i Alpene

istedenfor.

‒ EN KUPPEL KOSTER FRA 3 460 KR/NATTEN, FROKOSTBUFFÉ OG ETTERMIDDAGSTE INNGÅR I PRISEN, WHITEPOD.COM

Whitepod, Sveits
Whitepod, Sveits
Whitepod, Sveits
Whitepod, Sveits

Her finnes det en rekke turstier og muligheter til å utforske adskillige utendørssporter som skigåing, klatring og mountainbiking, og da passer det perfekt at Le Grand Bois Camping holder til akkurat her.

2. Le Grand Bois, Frankrike

ET BEHAGELIG STOPP PÅ VEIEN

Nord for Provence og øst for Rhône ligger det franske departementet Drôme, som også er kjent som "the pre-Alps" . Her finnes det en rekke turstier og muligheter til å utforske adskillige utendørssporter som skigåing, klatring og mountainbiking, og da passer det perfekt at Le Grand Bois Camping holder til akkurat her. De romslige safariteltene har soverom, stue og kjøkken med gasskomfyr og kjøleskap. Den finnes til og med tilgang til basseng, wifi og en restaurant med bar. Teltene har ikke separate dusjer og toaletter, men det finnes på campingområdet.

‒ PRIS FRA 520 KR/NATTEN, LE-GRANDBOIS.COM

Le Grand Bois, Frankrike
Le Grand Bois, Frankrike
Perdue Hotel, Tyrkia
Perdue Hotel, Tyrkia

3. Perdue Hotel, Tyrkia

ROMANTISK TILHOLDSSTED MED JACUZZI

Blant åsene i tyrkiske Ölüdeniz ligger den romantiske oasen Perdue Hotel. Safariteltene har en stor dobbeltseng, luftkondisjonering, dusjrom og jacuzzi på terrassen, der man kan se solen gå ned over fjellet. Det finnes bare åtte telt på området, og personer under 18 år har ikke adgang her. Mat serveres på en brygge i nærheten, der man spiser sammen med de andre teltgjestene.

‒ PRIS FRA 2 180 KR/NATTEN, PERDUEHOTEL.COM

et finnes en hel del restauranter i nærheten, og vil man være med på eventyr, kan man velge mellom blant annet surfing, dykking, wakeboarding og klatring.

4. Loveland Farm, Storbritannia

ØKOBEVISSTHET NÆR KYSTEN

Utenfor byen Hartland på vestkysten ligger Loveland Farm, der kuplene er utrustet med sofaer, tekjøkken, peis, dusjer, toaletter og wifi. Det finnes en hel del restauranter i nærheten, og vil man være med på eventyr, kan man velge mellom blant annet surfing, dykking, wakeboarding og klatring. Gården drives av grønn energi som solceller, gjenvunnet biomasse og komposterende toaletter for å gjøre et så lite økologisk avtrykk som mulig.

‒ PRIS FRA 1 100 KR/NATTEN, LOVELANDFARMCAMPING.CO.UK

Loveland Farm, Storbritannia
Loveland Farm, Storbritannia
Loveland Farm, Storbritannia
Loveland Farm, Storbritannia
Four Seasons Golden Triangle, Thailand
Four Seasons Golden Triangle, Thailand

Deluxe-teltene har bad, wifi, luftkondisjonering, minibar, kaffetrakter, eget boblebad og en fantastisk utsikt over innsjø og fjell.

5. Four Seasons Golden Triangle, Thailand

FINN ROEN I DEN THAILANDSKE JUNGELEN

I Nord-Thailand ved grensen til Myanmar og Laos ligger denne luksuriøse glampingplassen gjemt i området Det gylne triangel. Her kan man vandre i bambusjungelen eller i fjellene, og det finnes et reservat for elefanter som har blitt reddet fra gatene i byene. Deluxe-teltene har bad, wifi, luftkondisjonering, minibar, kaffetrakter, eget boblebad og en fantastisk utsikt over innsjø og fjell. Det har en restaurant og bar, og man kan ta dagsutflukter til landsbyer og templer. Eller ta et matlagingskurs, yoga- eller meditasjonskurs.

‒ PRIS FRA 16 260 KR/NATTEN INKLUDERT ALLE MÅLTIDER OG FLERE AKTIVITETER, FOURSEASONS.COM/GOLDENTRIANGLE

6. Lanzarote Retreats, Lanzarote

BO I MONGOLSKE LUKSUSJURTER

I den nordlige delen av Lanzarote ligger økoområdet Finca de Arrieta, som tilbyr overnatting i luksusvillaer eller silkefôrede mongolske jurter, som er innredet i indonesisk og marokkansk stil. Begge har også egne kjøkken og bad, og det er tilgang til et soldrevet basseng på området. Vakker utsikt over både hav og fjell, 300 meter til stranden og muligheter til blant annet å vandre langs ulike stier, surfe og seile med katamaran. Området blir drevet av øyens største grønne energisystem, som gjør at man kan ha en luksuriøs ferie uten å få dårlig samvittighet.

‒ PRIS FRA 1 050 KR/NATTEN, LANZAROTERETREATS.COM

Lanzarote Retreats, Lanzarote
Lanzarote Retreats, Lanzarote
Lanzarote Retreats, Lanzarote
Lanzarote Retreats, Lanzarote

7. Glacier Under Canvas, USA

OPPLEV DET VILLE NATURLIVET I MONTANA

En mil fra nasjonalparken Glacier i Montana finnes dette luksuriøse campingalternativet, dit du kan returnere til etter en hel dag med eventyr i naturen. Det finnes flere ulike telttyper, men suiten har i tillegg til soverom og stue, bekvemmeligheter som toalett, badekar og dusj. Det finnes også en terrasse rett utenfor teltet. Canvas tilbyr utendørsaktiviteter i nasjonalparken, som fisking, rafting og ridning. Eller man kan vandre langs stier med mektig utsikt til fossefall, isbreer og høye fjelltopper.

‒ PRIS FRA 850 KR/NATTEN, GLACIERUNDERCANVAS.COM

Glacier Under Canvas, USA
Glacier Under Canvas, USA
Greystoke Mahale, Tanzania
Greystoke Mahale, Tanzania

8. Greystoke Mahale, Tanzania

SE ETTER SJIMPANSER I FJELLENE

På en hvit sandstrand ved Tanganyikasjøen kan man bo i bandas, små trehytter med halmtak, med utsikt over innsjøen på den ene siden og de mektige Mahalefjellene på den andre. Hver hytte har sitt eget bad med toalett og dusj i gåavstand, og et loft som er til for avkobling. Man spiser i den store matsalen på stranden, og litt lenger borte finnes det også en bar der man kan nyte drinker til solnedgangen. Hver dag arrangeres det vandringer i nasjonalparken om man vil se etter sjimpanser og se dem leke og lete etter mat. Da må man være stille og betrakte dem på avstand for ikke å skremme dem bort.

‒ PRIS FRA 6 170 KR/NATTEN, NOMAD-TANZANIA.COM/WEST/GREYSTOKE-MAHALE

Teapot Lane Glamping, Irland
Teapot Lane Glamping, Irland

9. Teapot Lane Glamping, Irland

KOSEFAKTOR MED IRSK TOUCH

I Tawley i Nord-Irland ligger denne sukkersøte lille glampingen Teapot Lane. Her tilbys det organiserte aktiviteter som ridning på stranden, mulighet til å ta surfeleksjoner eller ren avkobling på glampingens spa. I helgene er det ikke tillatt med barn, men dyr er velkomne. Velg mellom å bo i en jurt, hytte eller en vintageinspirert husvogn. Alle jurtene har en vedovn der man kan koke tevann. Det går an å lage mat i felleshytten, og toaletter og dusjer finnes på campingområdet.

‒ PRIS FRA 2 100 KR/NATTEN, GLAMPINGIRELAND.IE

EcoCamp Patagonia, Chile
EcoCamp Patagonia, Chile
EcoCamp Patagonia, Chile
EcoCamp Patagonia, Chile

10. EcoCamp Patagonia, Chile

SOV UNDER STJERNEHIMMELEN I PATAGONIA

I nasjonalparken Torres del Paine kan man bo i luksuriøse grønne kupler med takvindu, så det er mulig å se på stjernehimmelen før man sovner. I kuplene finnes det i tillegg til bad en miljøvennlig komfyr og en åpen terrasse. Gå langs isbreer, fossefall og snødekte fjell i nasjonalparken. Eller oppdag Patagonias ville natur og dyreliv ved å padle kajakk, sykle eller ri, for så å slappe av og nyte god mat i de tre felleskuplene. I en av dem kan man også gjøre yoga. EcoCamp tar den økologiske tankegangen på alvor og har vunnet priser for sin bruk av grønn teknologi.

‒ PRIS FRA 1 900 KR/NATTEN, ECOCAMP.TRAVEL/ES

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!