Menu Meny

Tenerife: Surf, strand og vulkaner

Med surfebrett langs strendene ved Benijo, eller langs spektakulære fjellveier opp vulkanen El Teide, 3718 moh. – ingen andre av Kanariøyene har et slikt naturmangfold som Tenerife.

Midt på nordkysten ligger feriebyen Puerto de la Cruz. Her er det både små og store bystrender, men mange foretrekker bassenganlegget Lago Martianez. Fra Puerto de la Cruz er det ikke langt opp til byen La Orotava. Allerede på 1600- og 1700-tallet var dette en rik by, og du finner ingen annen by på øyene med så mange herskapshus som nettopp her.

La Laguna, like ved Santa Cruz, er av mange regnet som Tenerifes vakreste by. Sentrum av byen, som guanche-urbefolkningen kalte Aguere, er oppført på Unescos verdensarvliste.

Det 600 moh. høye fjellmassivet og den rolige Los Gigantes-stranden markerer starten på Costa Adeje, og 30 km med feriebyer som strekker seg til øyas sørligste punkt ved Punta de Rasca. Over 300 soldager lokker rundt 5 millioner turister til Los Cristianos og Playa de las Americas årlig. Det går ferger fra Los Cristianos til øyene La Gomera og til La Palma.


Rundt hele Teneife ligger naturlige saltvannsbasseng. En av de flotteste er Charco De La Laja ved San Juan de la Rambla og den dramatiske Socorro stranden
Rundt hele Teneife ligger naturlige saltvannsbasseng. En av de flotteste er Charco De La Laja ved San Juan de la Rambla og den dramatiske Socorro stranden
Santa Cruz er en urban søreuropeisk by, midt i Atlanterhavet, med sommertemperaturer hele året.
Santa Cruz er en urban søreuropeisk by, midt i Atlanterhavet, med sommertemperaturer hele året.
Auditorio de Tenerife er et ikke bare festsal for Tenerife, men for hele øygruppen. Konserthuset ble åpnet i 2003.
Auditorio de Tenerife er et ikke bare festsal for Tenerife, men for hele øygruppen. Konserthuset ble åpnet i 2003.

HØYDEPUNKTER TENERIFE

  • Nedenfor Hotel San Roque i Garachio er det bygget et flott bassenganlegg. Den en gang så hektiske havnebyen ble grunnlagt på 1600-tallet.
  • I Santa de la Cruz er det lett å glemme at man befinner seg midt i Atlanterhavet. Fra det kommersielle sentrum rundt Plaza de La Candelaria, er det kort vei til det lokale torget Plaza Jose Arozena Paredes, og kunstnerkvartalene rundt Iglesia Nuestra Señora de La Concepción.
  • Veien fra Teresitas-stranden på sørkysten tar deg gjennom Anaga-massivets imponerende landskap, til Almaciga-stranden på nordkysten, med noen av de beste surfestedene på Tenerife. Den isolerte Benijo-stranden er vår favoritt.
Den dramatiske naturen er lett tilgjengelig via gode veier enten man kjører bil eller utfordrer kondisjonen på sykkel.
Den dramatiske naturen er lett tilgjengelig via gode veier enten man kjører bil eller utfordrer kondisjonen på sykkel.
Midt i feriebyen Puerto de la Cruize ligger den lille bystranden  Playa del Muelle til kontrast fra badeanlegget Playa de San Telmo.
Midt i feriebyen Puerto de la Cruize ligger den lille bystranden Playa del Muelle til kontrast fra badeanlegget Playa de San Telmo.
Veien fra Teresitas-stranden på sørkysten tar deg gjennom  Anaga-massivet til nordkysten og de beste surfestedene på Tenerife.
Veien fra Teresitas-stranden på sørkysten tar deg gjennom Anaga-massivet til nordkysten og de beste surfestedene på Tenerife.

Guide til Santa Cruz

Santa Cruz er en europeisk storby, midt i Atlanterhavet, og egner seg godt for kulturliv før eller etter late dager på standen eller spennende fotturer på den særegne øya utenfor afrikakysten.

Havnebyen Santa Cruz de Tenerife er en viktig sjøfartsby, med ferger til de andre øyene, samt til Cádiz. En rekke rimelige spisesteder og barer, særlig langs Avenue Francisco la Roche. Vannspeilet ved Plaza de España er hjertet i promenaden, sammen med Alameda Duque de Santa Elena-parken.

I den men metropole hovedstaden er det lett å glemme at man befinner  seg midt i Atlanterhavet, kun 300 km fra Sahara og Afrikas kystlinje.
I den men metropole hovedstaden er det lett å glemme at man befinner seg midt i Atlanterhavet, kun 300 km fra Sahara og Afrikas kystlinje.

Santa Cruz er som en typisk søreuropeisk storby, støyende og levende, og det er fort gjort å glemme at man befinner seg midt i Atlanterhavet, 300 km fra Sahara og Afrikas kystlinje.

Santa Cruz er som en typisk søreuropeisk storby, støyende og levende, og det er fort gjort å glemme at man befinner seg midt i Atlanterhavet, 300 km fra Sahara og Afrikas kystlinje. Kjedebutikkene ligger tett i Calle de Castillo, gastropubene ligger side om side ved Plaza de San Francisco, og på hvert torg drikkes morgenkaffe som glir over til kjøligere drikke etter hvert som temperaturen stiger. Et utmerket sted for byferie, stor nok til at turismen på ingen måte er unormalt påtrengende i bybildet.

Havnebyen er full av cruisebåter. Herfra går det også ferger og fraktebåter til de andre Kanariøyene og Cadiz. Havnepromenaden er ikke sjarmerende, men et populært innslag i byen. En rekke rimelige spisesteder og barer, særlig langs Avenue Francisco la Roche. Vannspeilet ved Plaza de España er hjertet av promenaden, sammen med Alameda Duque de Santa Elena parken. Et fint sted å tilbringe noen timer med å gjøre lite annet en kikke på folk.

7km fra Santa Cruz de Tenerife, ved foten av de massive Anaga massivene  ligger den langstrakte og finkornede Teresitas stranden
7km fra Santa Cruz de Tenerife, ved foten av de massive Anaga massivene ligger den langstrakte og finkornede Teresitas stranden

Plaza de La Candelaria er byens kommersielle sentrum. Parallellgaten Bethencourt Alfonso har færre turister og mer spennende butikker. Lengre nord ligger museer, kirker og boligområder. Rundt Plaza Jose Arozena Paredes finner du flere barer og serveringssteder, Cervecería Bulevar og Kokken Gastrobar er blant våre favoritter. Vest for Iglesia Nuestra Señora de La Concepción ligger de kunstneriske kvartal, med teater, gallerier og bibliotek.

7km fra Santa Cruz de Tenerife, ved foten av de massive Anaga massivene  ligger den langstrakte og finkornede Teresitas stranden
7km fra Santa Cruz de Tenerife, ved foten av de massive Anaga massivene ligger den langstrakte og finkornede Teresitas stranden

TIPS!

Utelivet finner du i Calle Antonio Dominguez Alfonso, hvor en rekke trendy restauranter og barer livner til utover kvelden. En av våre favoritter er Bulan, som har god mat og drikke - og en takterrasse. bulantenerife.com

Calatrava auditoriet dominerer i sør. Designet av arkitekten med samme navn og hjem for øyas symfoniorkester. Like imponerende i dagslys som opplyst mot den bekmørke nattehimmelen.

Den nordlige delen av havnen preges av plattformer og lasteskip, Calatrava auditoriet dominerer i sør. Designet av arkitekten med samme navn og hjem for øyas symfoniorkester. Like imponerende i dagslys som opplyst mot den bekmørke nattehimmelen. Her ligger også bassenganlegget Cesar Manrique, komplett med solsenger, palmer og fossefall. Omtrent like sjarmerende som Teresitas stranden på andre siden av byen, men neppe noe de yngste noterer seg.

I sørenden av Teresitas stranden ligger Cofradia de Pescadores  som serverer enkle retter med utsikt over stranden og havet
I sørenden av Teresitas stranden ligger Cofradia de Pescadores som serverer enkle retter med utsikt over stranden og havet

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!