Menu Meny

New York: 8 ikoniske klassikere

Noen selvfølgeligheter blant «nyheter» som har blitt så populære at de på rekordtid har slått rot som ikoniske New York severdigheter. Disse stedene skal du plotte inn på kartet til neste tur.

1. Grand Central Station

Over 250 000 mennesker passerer hver dag, men dette er mye mer enn bare en stasjon. En arkitektonisk perle som åpnet i 1913 huser i dag over 60 butikker, blant annet har en Apple-butikk tatt over en av de store trappeavsatsene, og den ikoniske klokken midt i bygget er et populært møtested.

2. Frihetsgudinnen

Enten tar du turen ut til Ellis Island og ser henne på riktig nært hold, eller benytter deg av New Yorks beste insidertips: Fergen ut til Staten Island er gratis og seiler rett forbi Ellis Island og gir deg en fantastisk utsikt over både Frihetsgudinnen og Manhattans skyline.

3. Central Park

Byens grønne lunge. I parken råder stillheten når byen blir for mye.

4. New York Library

Byens aller vakreste bygg. Her tusler turister mellom lesesalene fulle av studenter. Med ikoniske grønne leselamper og hele verdens bøker.

New York Library
New York Library

5. Instagramgata i DUMBO

I krysset Washington Street og Water Street er du neppe alene. Her ser du Manhattan Bridge perfekt plassert mellom mursteinsbygningene i DUMBO ‒ og med akkurat riktig vinkel får du også med deg Empire State Building midt i broen på bildet.

Instagramgata i DUMBO
Instagramgata i DUMBO

6. TOP of The Rock

Det er få turistattraksjoner som tar pusten fra deg, som toppen av Rockefeller. Start New York-oppholdet med å få et skikkelig overblikk av byen, den gjør deg stum av beundring over de massive bygningene, tettheten ‒ og her ser du hvor stor Central Park virkelig er. Unngå køene ved heisen ved å kjøpe billetten på forhånd på topoftherocknyc.com. #39,20 per person, inkludert skatt.

TOP of The Rock
TOP of The Rock
Whitney Museum - dedikert til den amerikanske kunsten.
Whitney Museum - dedikert til den amerikanske kunsten.

7. Whitney Museum

Dedikert til den amerikanske kunsten, spesielt med fokus på nålevende amerikanske kunstnere.

I 2015 flyttet museet inn i nye lokaler, tegnet av arkitekten Renzo Piano, i Meatpacking District mellom High Line og Hudsonelven.

whitney.org

8. High Line

Alles nye favorittpark er bygget på en opphøyd nedlagt godslinje langs vestsiden av Manhattan. Fra Gansvoort Street i Meatpacking, hele veien sørover til West 34 Street går du mellom kunstinstallasjoner og opphevet fra byens mas.

High Line park.
High Line park.

FLERE TIPS TIL NEW YORK: Topp 5 vintagebutikker og markeder

Tips til de beste kuppene for antikviteter, vintageklær og interiørfunn.

Se hele listen her

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!