Menu Meny

7 Jamaicanske eventyr

Lek Tarzan i tretoppene i det innerste grønne av øya, svøm med hestekrefter og få nærkontakt med naturfenomener og spøkelser.

1. Turf & surf, Montego Bay

Svøm med hester

Selv om du er en dreven rytter, har du aldri opplevd hestekrefter på denne måten. Turen går fra det litt skikkelige Half Moon Equestrian Centre mellom palmene til en sandstrand og videre over slettene ut i havet. Når hovene skyver fra revet og de første sparketakene tas, er det på tide å strekke ut beina og ta tak i manen. For den som tør, er neste steg å slippe manen og ta tak i halen og surfe med blant bølgene.

horsebackridingjamaica.com

Svøm med hester
Svøm med hester

2. Dunns River Falls & Park, Ocho Rios

Motstrøms blant fossefallene

Dunns River Falls er et av Jamaicas gullkorn og like populær blant jamaicanere som blant turister. Det 183 meter høye fossefallet går rett ut i Karibhavet. Begynn ved utløpet ved stranden og begi deg oppover fossefall etter fossefall. Gruppeturer eller på egen hånd, men en hjelpende hånd er en fordel.

dunnsriverfallsja.com

3. Martha Brae Rafting Experience, Montego Bay

Elvetur på bambusflåte

Flåteferd på bambusflåte som tar deg rett inn i hjertet av det frodige Jamaica. Den buktende elven Martha Brae kantes av enorme bregner, mangotrær, orkideer, klatreplanter og et rikt fugleliv. Kapteinen sikksakker flåten elegant gjennom den tette jungelen ved hjelp av en bambusstake, og er du heldig, får du prøve å stå ved roret. Turen avsluttes med en dukkert i eleven.

jamaicarafting.com

Elvetur på bambusflåte
Elvetur på bambusflåte

4. Glistening Waters, Falmouth

Magisk lysende vann

Glitrende vann får en helt ny betydning på et nattcruise utenfor Falmouth. I sjøen i bukten er det usynlige mikroorganismer, som når de blir forstyrret, skaper et vakkert, blått lys. Å svømme i dette fenomenet fyller en med lykkelig undring over moder jord.

glisteningwaters.com

Lagunen som ble verdenskjent i filmen Den blå lagunen
Lagunen som ble verdenskjent i filmen Den blå lagunen

5. Blue Lagoon, Port Antonio

Nostalgisk dukkert

Lagunen som ble verdenskjent i filmen Den blå lagunen, med den skipbrudne Brooke Shields i en av hovedrollene, ble lenge hevdet var bunnløs. Men dypet er 60 meter og det turkisfargete vannet er et resultat av en blanding av fersk- og saltvann. Tar du deg en dukkert, merker du raskt temperaturvekslingene – en opplevelse i seg selv.

6. Chukka Adventure Zipline, Montpelier

Tarzan i tretoppene

Høyt oppe i trekronene venter et uforglemmelig zipline-eventyr. Bortsette fra det spinnville opplegget med å kaste deg utfor fjellsider og over naturlige bassenger med kun en sele og line som back up, får du en fantastisk vandring gjennom jungelen med på kjøpet. Det kreves litt ekstra mot for finalen Inter Parish Express, en 440 meter lang passasje som kan ta deg av gårde i en fart av opp mot 56 km/timen.

chukka.com

7. Rose Hall Great House

Haunted night tour

Ikke noe for lettskremte

Den hvite heksen venter på deg i Rose Hall Great House. Selv om hun har vært død i over hundre år, lever historien videre om hvordan Annie Palmer forvandlet den vellykkede sukkerplantasjen til et helvete av grusomheter. Et utall slaver ble offer for torturen hennes, og alle de tre mennene hennes ble tatt av dage av Annie selv. Fortsatt vandrer gjenferdet av Annie gjennom herregården ... Sant eller ikke, rundturen gir også innblikk i Jamaicas virkelig mørke historie.

rosehall.com

Rose Hall Great House
Rose Hall Great House

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!