Menu Meny

BELIZE: Caye Caulker!

Caye Caulker en liten koralløy i Det karibiske hav utenfor kysten av Belize. En øy som er så liten at det ikke finnes asfalterte veier eller biler her ‒ bare sand, golfbiler og palmesus.

Mine beste insider-tips

Tempoet på Caye Caulker er deilig bedagelig, og de som bor her, lever etter mottoet «Go slow!». Finn deg en hengekøye og se ut over et turkist og krystallklart karibisk hav. Drøm deg vekk fra kalde vinterdager og lytt til Bob Marleys velkjente toner som spilles i bakgrunnen et sted. Late karibiske dager på sitt beste.

Oppdag Det karibiske hav

Selv om hengekøyeliv er en finfin aktivitet i seg selv, er det én annen ting du må få med deg: Belize Barrier Reef. Bare en kort båttur unna Caye Caulker venter et spektakulært undervannsliv. Svøm med vennlige haier, rokker og andre tropiske fisker ‒ i et vann så klart at du må klype deg i armen for å tro at det er sant.

Lytt og lær

Snakk med de lokale. Caye Caulkers befolkning er vennlige, og det er flere som gjerne vil fortelle deg gamle røverhistorier fra øya. Slå av en prat med den unge gutten med de lange rastaflettene som sier «ya man» i nesten hver setning, og småbarnsmoren som ber deg holde barnet hennes mens hun fletter håret ditt i en forrykende fart. Det er også øyas innbyggere som kan fortelle deg hvor du finner den beste og billigste lokale maten, eller hvem du skal snakke med når du ser en kokosnøtt hengende høyt der oppe som du har lyst på. Og sist, men ikke minst så kan det være deilig befriende å kunne konversere på engelsk igjen hvis du kommer reisende fra et av nabolandene og spansken er litt rusten.

Hummer-elskernes paradis

Spis sjømat. MASSE sjømat. Fra juni til februar er det sesong for hummer ‒ og ikke bare smaker den himmelsk, men prisen er en fryd. For bare 10 USD kan du på flere av restaurantene nyte en hummer med tilbehør.

Øylivet

Tilbring dagen på «The Split». Stedet har fått kallenavnet etter orkanen «Hattie», som delte øya i to i 1961, og som nå er det mest populære stedet å bade eller henge med venner. Her kan du ligge utstrakt på et håndkle hele dagen og gjøre ingenting. Restauranten som ligger ved stranden, har godt utvalg av mat og drikke, men er uten tvil også den dyreste på øya. Vil du at pengene skal strekke litt lenger, gjør heller som de lokale og kjøp øl og en matbit i en av de mange små dagligvarebutikkene.

Når mørket senker seg

Dans kvelden inn på I&I Reggae Bar. Caye Caulker er en forholdsvis rolig øy, og utvalget av utesteder er ikke stort, men det gjør i alle fall valget lett hvis man vil ha en kveld ute. På I&I spiller de reggae, dancehall, rap og popmusikk. Vil du ikke gå hjem når det stenger kl. 01.00, ta en golfbil-taxi til Caye Caulkers eneste nattklubb, West Bay Beach Club.

Reise til Caye Caulker

Rute 1: ‒ Fly med Norwegian Oslo‒Fort Lauderdale. ‒ Bytt flyplass fra Fort Lauderdale til Miami International. ‒ Fly med American Airlines Miami‒Belize City. ‒ Ta taxibåt (ca. 45 min.) Belize City‒Caye Caulker.

Rute 2: ‒ Det er direkteruter fra flere steder i Europa til Cancun i Mexico. Sjekk for eksempel London, Madrid, München, Frankfurt og Amsterdam. Kjøp billig flybillett fra Oslo med for eksempel Norwegian eller Ryanair til en av disse byene.

‒ Fra Cancun i Mexico går det nattbuss til Belize City hver dag med busselskapet ADO. Bussturen tar ca. 9 timer, men bussen er av god standard og har A/C. ‒ Ta en taxibåt (ca. 45 min.) Belize City‒Caye Caulker. Et annet alternativ er å ta bussen (ca. 5 timer) fra Cancun til Chetumal, som ligger helt på grensen til Belize. Derifra går det båt til Caye Caulker med én daglig avgang (ca. 2,5 timer).

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!