Menu Meny

5 skulpturer verdt turen

Severdigheter - det lille ekstra - som gir et reisemål noe å skrive hjem om. Vi har plukket fem skulpturer som er verdt turen.

Irving, Texas

The Mustangs of Las Colinas

De ni galopperende ville hestene laget i bronse av Robert Glenn, er symbol på farmen som ble bygget om til boliger og kontorlokaler ved Las Colinas på 60-tallet. Da amerikanske Mustang-hester er et resultat av oppdrett, ble det brukt hester fra Sør-Spania som modeller for skulpturene, autentisk til hestene som de spanske bosetterne brakte med seg. Modellert i Kenya og støpt i England, før de ble fløyet til Texas, hvor de sto klare i 1984.

Museet holder åpent onsdag‒søndag 11:00-17:00.

Firenze, Italia

Appennino

Denne kjempen på over 10 meter har stått fjellstøtt utenfor Villa Medici di Pratolino, rett nord for Firenze, siden 1500-tallet. Appennino presset tidligere vann ut av munnen på dragen, og nesen fungerte som skorstein for ildstedet i det innvendige oppholdsrommet, som er dekorert med perlemorfresker. Urørt ute i et halvt århundre i det barske terrenget har ført den urørlige kjempen tilbake til naturen. Bygget av den italienske skulptøren Giambologna.

Kan besøkes fredag‒søndag 10:00-19:00 i sommersesongen.

London, England

The Force of Nature

En påminnelse om de voldsomme naturkreftene og menneskenes sårbarhet symbolisert av kvinner som slynger verden i et tørkle, har vært utstilt over store deler av verden, og finnes både i New York, Doha, Monaco og Singapore. Lorenzo Quinn ble født i Roma, men vokste opp i New York hos sin far, skuespilleren Anthony Quinn (Lawrence of Arabia og Zorba the Greek), hvor han studerte ved Academy of Fine Arts. Hans første anerkjennelse var skulpturen av St. Anthony ved St. Peterskirken, og påfølgende arbeider har reflektert toleranse, forståelse og harmoni.

Philadelphia, USA

Freedom

Det er mange tolkninger av den 6 meter brede og 2,5 meter høye skulpturen utenfor Philadelphia Performing Arts School. Skulptøren Zenos Frudakis, som tidligere har foreviget Benjamin Franklin, Albert Einstein, General Eisenhower, Sir Winston Churchill, Aung San Suu Kyi og Martin Luther King, hevder selv en personlig opplevelse var inspirasjonen. Uten at det må defineres hvorvidt det er en personlig kamp eller uheldige omstendigheter, enes de fleste om skulpturen som et symbol for at alle iblant kan trenge å frigjøre seg fra en situasjon.

zenosfrudakis.com

New York, USA

Expansion

Paige Bradley er en amerikansk skulptør, utdannet i Firenze og bosatt i London. Hennes mest

kjente skulptur er en kvinne i lotusstilling. Etter at den ble modellert over flere måneder, ble den knust i gulvet, bitene ble bronsebelagt og satt sammen til «Expansion». Skulpuren er gjenskapt i mange varianter og utstilt ved ulike gallerier. Den mest kjente visningen ble gjort med silhuetten av NYC i bakgrunnen. Den innvendige belysningen som trenger ut gjennom sprekkene, symboliserer livskraftens behov for å bryte ut av det som definerer oss.

paigebradley.com

FÅ REISEINSPIRASJON RETT HJEM I POSTKASSA!

7 nummer av Vagabond for kun kr 389!

Se våre tilbud her

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!