Menu Meny

5 tips til rimelige flyreiser

For få år siden var vi villige til både mellomlandinger og svært ukurante avreisetidspunkt for å spare kronestykker, mens i dag betaler vi gjerne en hundrelapp eller to for en mer behagelig reise. Flyselskapene begrenser servering og prislegger setereservasjon og håndbagasje snart er begrenset til en handlepose subsidiert av taxfreebutikkene. Men fortsatt er det mye å spare for den prisbevisste vagabond. Vi gir deg tipsene til rimelige flyreiser.

Reservasjon

Mange husker restplassbillettenes tidsalder. I en kort periode la flyselskap ut billetter til kostpris få dager før avreise. I dag er det algoritmer som fastsetter prisene, som oftest resulterer i høyere pris for dem som er sent ute. Da de fleste enten er veldig tidlig eller veldig sent ute med bestillingen, gjøres de beste kjøpene ofte rundt 60 dager før avreise, da etterspørselen er minst. Billettene er ofte rimeligere ved ukens første dager, og gjerne midt på natten når få andre søker etter reiser.

Avreisetidspunkt

I en årrekke har tirsdag vært den rimeligste dagen å reise på. Ikke overraskende er det dyrest å fly ut på en fredag, og hjem på en søndag. Reisen blir rimeligere dersom man er fleksibel med datoer. Enda rimeligere kan det bli dersom man står tidlig opp. Ukurante avganger er ofte billig, men husk å ta høyde for at kollektivtrafikken ikke alltid korresponderer. Styrer man unna fellesferier og helligdager, eller kan ta fri onsdag til lørdag, halveres fort reisekostnaden

Avbestilling

Bruk søkemotorer for å sammenligne priser, men bestill direkte hos flyselskapet. Da blir du bedre ivaretatt ved forsinkelser eller kanselleringer, man vet umiddelbart hvem som er ansvarlig og slipper en perifer tredjepart. En annen fordel er avbestillingsfristen. Mange flyselskap lar deg både endre og avbestille flybilletten kostnadsfritt inntil 24 timer etter kjøp. Det er kjedelig å våkne til en kampanje eller andre tilbud morgenen etter at du har bestilt.

Lavprisselskap

Ikke alle lavprisselskap kommer med hos de kjente søkemotorene. Det gjelder også små og nyetablerte selskap, både i Europa, Asia og Sør-Amerika. De flyr heller ikke dødvebdigvis til den byen du tenker på, men rimeligere flyplasser i nærheten. Med matrix.itasoftware.com, IATA assiosasjonens egen portal, kan du søke direkte blant over 80 % av verdens flyselskap, og få opp ruter som ikke alltid vises ellers. Reservasjonen må du derimot gjøre hos flyselskapet.

Inkognito

Hurtigminne lagrer det meste du foretar deg på nett, og søkemotorer vet å utnytte din søkehistorikk. Søker du flere ganger vil prisene øke, og ofte dukker kun få plasser opp. Bruker du incognitomodus hindrer du nettleseren i å lagre surfehistorikk og midlertidige data når du er på nett, og søkene du gjør blir anonymisert. Husk at prisene fortsatt vil styre av pågang, så mange søk over kort tid fortsatt kan øke prisen.


Det kan være mye penger å spare dersom man er bevisst.
Det kan være mye penger å spare dersom man er bevisst.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!