Menu Meny

Våre Favoritter: Angola

Det er over 15 år siden den blodige borgerkrigen endte, og i dag strever landet med å skape et navn og en ny image internasjonalt. Mens naboene Sør-Afrika, Botswana og Namibia ligger høyt oppe på listen over kontinentets mest populære land, kjemper Angola for å bli sett.

Dårlig infrastruktur, korrupsjon, høye priser og en historie som har handlet mer om krig enn fred, er noen av grunnene til at Angola forblir et ukjent mysterium for mange. Men landet har stort potensial som turistland, og lokalbefolkningen har mye å være stolte av. Det sørafrikanske landet er hjem til kontinentets nest største vannfall, et titall spennende nasjonalparker, pittoreske små fiskelandsbyer, lange strender og eldgammel portugisisk arkitektur.

Med 1600 kilometer kystlinje er bading, vannsport og fisking trekkplaster for mange besøkere. Og noen begynner og ender turen på en strand. Men Angola er langt mer enn bare vakker kyst. Her finnes åser, fjell og frodig regnskog. Landet er et gigantisk puslespill av forskjellige landskap, kulturer, farger og klima.

Lei en bil og kjør på kryss over landet for den beste opplevelsen. For trekking- og klatreentusiasten blir Angola garantert et eventyr. Med naturens egne fjellformasjoner ligner landskapet enkelte steder på kunstverk, og mange steder er helt uberørte. Det er fortsatt dårlig infrastruktur mange steder, og Angola er preget av treige byråkratiske prosesser. Men for den som har tålmodighet til å vente på sitt visum, vil garantert sette Angola på kartet over Afrikas mest spennende land.

Ruacana Falls, på grensen mellom Angola og Namibia.
Ruacana Falls, på grensen mellom Angola og Namibia.
Byråkrati gjør at Angola forblir et ukjent mysterium for mange.
Byråkrati gjør at Angola forblir et ukjent mysterium for mange.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!