Menu Meny

Våre Favoritter: Ghana

Her finnes en 550 km lang uberørt kystlinje med et landskap fullt av laguner, floder, store sjøer og deltaer.

Med sine nydelige strender, politiske stabilitet, rike kultur, spennende historie, variert dyreliv og vennlige mennesker, er det ikke rart at Ghana ofte kalles for «Afrika for nybegynnere». Allikevel er det forholdsvis få nordmenn som velger å besøke det vestafrikanske landet. Kanskje har det å gjøre med at Ghana som turistdestinasjon er dyrere enn land på andre siden av kontinentet. Eller er afrikareisende nordmenn bare ute etter den tradisjonelle safariopplevelsen? Den finner du ikke i Ghana, men landet som en gang het «gullkysten», har mye annet å by på.

Elsker du vannsport, vil du elske Ghana. Hvis du liker fisk og sjømat, er du i himmelen. Dra til byen Busua i sørvest og opplev kystlivet fra et surfebrett sammen med landets surfere. Besøk landsbyer bygget på påler, og studer de over 750 fugleartene i en av de mange nasjonalparkene. For historieelskeren er Ghana en sann juvel. Langs kysten finner du flere hundre år gamle europeiske fort. Fortet Elmina har fått verdensarvstatus av Unesco, og er den eldste europeiske bygningen sør for Sahara.

Kakum National Park i Ghana.
Kakum National Park i Ghana.

Hovedstaden Accra har ikke mange severdigheter for turister, men her får du virkelig oppleve storbyliv. Gjør som lokalbeboeren ‒ ta en tro tro (minibuss) gjennom Accra, og føl pulsen i en av Afrikas raskest voksende storbyer. I hjertet av byen med over to millioner innbyggere finner du Makola-markedet. Spis deg mett på lokal mat som den spicy risretten Jollof, før du shopper kofferten full av eksotiske krydder, fargerikt ghanesisk tøy og tradisjonelle smykker. Vil du har mer action, kan du klatre til topps på Ghanas høyeste fjell, Mount Afadja, og få en uforglemmelig utsikt over landet. Er det noe du vil huske når du drar hjem igjen, så er det ordet akwaaba ‒ som betyr velkommen på språket akan.

Markedet i Accra.
Markedet i Accra.
Fiskere i Senya Beraku.
Fiskere i Senya Beraku.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!