Menu Meny

Mana Pools National Park, Zimbabwe

Fotturer og kanosafari i et vulkansk og utilgjengelig elverike.

I hjertet av Zambezidalen finnes hverken mobildekning eller veier. Overnatting er begrenset til en håndfull lodger og teltleirer. Adgang til parken er strengt regulert, og forhåndsreservasjon gjennom operatør eller direkte til parkmyndighetene er essensielt. Dette er en av få nasjonalparker i Afrika hvor besøkende tillates å ferdes på egen hånd, også til fots, på eget ansvar. Men uten bred villmarkserfaring anbefales besøkende å benytte en kvalifisert guide eller parkvokter.

Det er elvelandskapet og de mange kroksjøene mana formet av meander gjennom årtusener som har skapt dette frodige landskapet og gitt nasjonalparken sitt navn. Området har som følge av dette landets største konsentrasjon av flodhest og krokodille. Tidligere fantes også en større bestand neshorn, men krypskyttere har utryddet disse. Det har aldri vært oppdaget giraff i denne parken, men på det åpne slettelandskapet jakter både løver og leopard på elandantiloper og kafferbøffel.

Langs elvene Zambezi og Chiruwe er vegetasjonen tett av fiken og albidatrær som tiltrekker seg et stort antall elefanter. Elefantfamiliene i parken er gjengangere, og flere av parkvokterne nærmer seg dem til fots. Dyrene er svært avslappet og gir liten til ingen oppmerksomhet til besøkende. Nærkontakt med dyr er en av de største høydepunktene ved Mana Pools, da safari gjerne foregår til fots eller med kano.

Beste tiden å besøke parken er fra juni til oktober, da mange dyr trekkes til parkens mange vannhull. Under regntiden trekker mange av dyrene opp til høyereliggende områder.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!