Menu Meny

Våre Favoritter: Niger

Niger er et land som sjelden er omtalt, og når det skjer, er historiene mørke: Kuppforsøk, opprør og hungersnød er ord som går igjen. Dette gjør landet til et av kontinentets minst besøkte. Med de som har besøkt det mystiske ørkenlandet, returnerer oftest med uforglemmelige minner om gjestfrie nomadiske stammer midt i hjertet av Sahara.

La eventyret begynne i Nigers nordlige region, Agadez. Her ligger Afrikas største fredede område; naturreservatet og verdensarvområdet Aïr og Ténéré. Det 7,7 millioner hektar store området omfatter Aïrfjellene og ørkenområdet Ténéré, som er hjem til hyener, geparder, bavianer, strutser og mange andre dyr. Dra på kamelsafari gjennom ørkenen og overnatt i telt eller i sovepose under stjernene ved de mektige fjellene.

I Arrakao møter sorte vulkanske fjell den gule ørkensanden og blir til perfekte postkort. Byen Agadez tilbyr en av verdens fremste kamelmarkeder. Har du rundt 30 000 kroner i lomma, kan du vinne auksjonsrunden og dra videre på din egen kamel. I Niger kan du følge hverdagen til «ørkenens blå folk» ‒ de nomadiske tuaregene. En utflukt til elven Niger, som landet har fått sitt navn etter, kan virke som den perfekte avslutningen på turen.

Sahara-ørkenene omringer Niger.
Sahara-ørkenene omringer Niger.
Yaake menn i landsbyen Gall, Agadez.
Yaake menn i landsbyen Gall, Agadez.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!