Menu Meny

Våre Favoritter: Twyfelfontein, Namibia

I utkanten av den gresskledde Aba Huab-dalen ligger kilden som har tiltrukket seg mennesker og dyr siden steinalderen.

I utkanten av den gresskledde Aba Huab-dalen ligger kilden som har tiltrukket seg mennesker og dyr siden steinalderen. Utendørsmuseet med over 2000 helleristninger og hulemalerier ligger i et område tidligere kalt Dammarland. 200 giraffer og 100 neshorn danner sammen med skildringer av struts, gaselle, sebra og elefant den største konsentrasjonen av petroglyfer i Afrika.

Helleristningene omfatter mennesker og dyr i lokale jaktscener, men vitner også om utforskertrang fra graveringer av sel, pingviner og sjøløver selv om området ligger 100 km fra kystlinjen. Uttrykksformen var både testamentering for ettertiden og en veiledning for datiden. Detaljrike inskripsjoner vitner om beundring av dyrelivet, mens de lange abstrakte illustrasjonene av drømmelignende figurer antas komme fra sjamanenes opplevelser i transe.

Twyfelfontein, som ligger seks timer fra Windhoek, kan kun besøkes med godkjent guide, enten fra lokal operatør eller fra lokale myndigheter. Det er parkeringsplass ved fontenen i dalen. På tross av varmen er lyset her på sitt beste for fotografering tidlig ettermiddag. Adgang koster 50 N$ .

Twyfelfontein, Namibia.
Twyfelfontein, Namibia.
Helleristninger i Twyfelfontein.
Helleristninger i Twyfelfontein.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!