Menu Meny

Våre Favoritter: Algerie

Historien, naturen – skjønnheten.

Når det gjelder turisme fra Norge, er det bare å innrømme det: Trafikken har vært minimal, til det har den politiske uro vært for dominerende. I dag er situasjonen verre enn på lenge: Den sørlige delen av landet, den delen som ligger i Sahara, er i en stor grad regnet som farlig og er stengt for utenlandske besøkende. Synd, for ørkenen har en egen tiltrekningskraft på mange mennesker.

Alt er ikke helsvart, du kan fremdeles reise til noe av det beste landet har å by på. Du flyr til Djanet, som ligger på grensen til Libya – høres ikke så trygt ut, men er det. Rundt byen har du fantastiske sanddyner, men den virkelig store attraksjonen her er Tassili n’Ajjer, et stort fjellplatå.

Ingen bilveier her, lei esel og guide og dra av gårde. Det er hulemaleriene som trekker. Fantastiske malerier, malt for 8000 år siden, som forteller at det var vegetasjon og masse dyr i dette nå så øde området. En busk her og der, og enkelte steder en gammel sypress, det er ellers det hele. Men følelsen av å være på et sted hvor det tidligere ble jaktet, dokumentert av jegernes egne malerier, fresker på huleveggene, maner til ærbødighet. Hotell? Det ligger nede i Djanet. Her oppe bor du under åpen himmel.

Mynte-te rituale i sanddynene.
Mynte-te rituale i sanddynene.
Hulemalerier i Sahara-ørkenen, Tadrart, Algerie.
Hulemalerier i Sahara-ørkenen, Tadrart, Algerie.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!