Menu Meny

Guide til Færøyene

Hvor skal du bo, ete og få deg en Föroya Bjór?

Guide: FÆRØYENE

Reisen dit

Fly: Atlantic Airways flyr til Vagar fra Bergen to ganger i uken, hyppigere avganger om sommeren. Båt: Smyril Line fra Hirtshals, Danmark (www.smyrilline.no) Turen tar et drøyt døgn hver vei og billetter koster rundt 4000,- NOK t/r for to personer med bil (priser varierer kraftig med sesong og lugarvalg).

Reise rundt

Det går flybusser jevnlig mellom Vagar og Torshavn, og et forholdsvis godt bussnett forbinder hovedstedene på resten av øyene. Til de øyene som ikke har bro eller tunnelforbindelse går det ferger. For tidtabeller og priser for både busser og ferger, se www.ssl.fo. Et firedagers buss- og fergepass koster 450 DKK.
For mer fleksibilitet lønner det seg å ha bil. Dersom du tar Smyril Line kan du ta med deg ditt eget kjøretøy. Sjekk www.thefaroeislands.info for informasjon om bilutleie. Veikvaliteten er generelt god.

Har du penger kan du leie helikopter – sjekk www.atlantic.fo.

Overnatting

I Torshavn finnes både rimelige vandrerhjem, f.eks.: Bládýpi og Skansin (www.hostel.fo) som tilbyr dobbeltrom til rundt 650,- DKK per natt, mens Hotel Hafnia (www.hafnia.fo) og Hotel Torshavn (www.hoteltorshavn.fo)har noe høyere standard. Her koster dobbeltrom rundt 1.400,- DKK. For mer info om B&B på Færøyene, se www.greengate.fo. Vandrerhjemoversikt finner du på www.farhostel.fo.Camping er kun tillatt på campingplasser, og kan bli en våt og kald opplevelse.

Mat

Tørket fisk, fårehoder og lundefugl er blant stedets spesialiteter.

Uteliv og fornøyelser

Færøyene er ikke akkurat Ibiza, men i Torshavn finnes noen hyggelige barer. Café Natur anbefales på det varmeste.

Kart og guidebøker

Politiken gir ut guideboken Turen går til Færøerne og kart finnes i ulike målestokker fra Kort og Matrikelstyrelsen. Utvalget i gratisbrosjyrer og hendige turisttips er stort ved ankomst og det meste trykkes både på dansk og engelsk.

Litteratur

Johan Harstads Buzz Aldrin – hvor ble det av deg i alt mylderet er obligatorisk lesning.

Internettkilder

Finn mye nyttig bakgrunnsinformasjon på www.faroeislands.com , lenker til det meste av praktisk info på

Tre uforglemmelige opplevelser

  1. Stormsvalesafari. Du trenger ikke være ornitolog for å ha glede av å besøke verdens største havsvalekoloni på Nólsoy. De bittesmå stormfuglene kan kun observeres nattestid. Henvend deg til turistkontoret i Tórshavn for å arrangere en tur.
  2. Båttur fra Vestmanna. Smale fjorder, dype grotter og skarpe klipper er blant ingrediensene som gjør en båttur fra Vestmanna til en naturopplevelse av de sjeldne.
  3. Olavsøka (siste uka i juli) er en folkefest av de sjeldne og en gylden anledning til å oppleve færøysk sang, musikk og gjestfrihet på sitt ypperste. Sørg for å reservere overnatting i tide.

Glem ikke: regntøy, gode trekkingsko, kamera og kart; ut på tur!

Glem det: Ikke sov under innflyvningen til Tórshavn.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!