Menu Meny

Guide til Botswana

Reisen dit

Maun er navet for turismen i Botswana. Fly Oslo-Maun koster fra 7 500-11 000 kroner, avhengig av tid på året og reisetid, rimeligere om våren, dyrere utover høsten. Kortest tid Oslo-Maun er 18 timer og 45 minutter med South African Airways kveldsrute fra Oslo til f.eks Frankfurt (betjent av SAS). Billigst i september er SAS/South African Airways/Virgin med ca 9000 kroner. Mange flyr på Oslo-Johannesburg; South African Airways, Qatar Airways, Swiss, Lufthansa. Du kommer deg til J'burg for 5300 kroner med f.eks Qatar, derfra kan du kjøpe en billett J'burg-Maun til ofte en rimelig penge. Smart alternativ, altså.

Norske turoperatører med Botswana på programmet er mange: kenor-safaris.com (kanosafari!), toppafrika.no, magellan.no (mobile camps, overnatting i telt), uhuru.no, dittafrika.no, safari.as, albatross-travel.no, hibiscusreiser.no, hvitserk.no, jomfrureiser.no
Utenlandsk turoperatør
Wilderness Safaris, wilderness er blant de solide i highend-segmentet, dyrt og deilig. wilderness-safaris.com

Prisnivå

Botswana regnes som "safarienes Rolls Royce", og prisene ligger derfor også høyere her enn mange andre steder i Afrika.

Malaria

Okavangodeltaet er ikke malariafritt område, selv om malariatilfellene ikke forekommer hyppig – malariamyggen sprer seg naturlig nok kjappest der det stor tetthet av mennesker, og sånn sett er Botswana heldig med særs glissen befolkning. Uansett, sjekk med fastlegen din eller et kontor som har spesialisert seg på tropesykdommer om hva du eventuelt bør ta.

Sikkerhet

I bushen og villmarken gjelder som i storbyer man besøker første gang; bruk huet. Har betjeningen sagt ifra at du skal vente ved lodgen til noen kommer og henter deg til avtalt tid, så gjør du det. Du går aldri utenfor lodgeområdet alene – du gjør som du blir fortalt rett og slett.

Hvor lang skal en safaritur være?

Hvor lang bør en safaritur være? Jeg mener bestemt at det rekker med én uke, omtrent halvparten av hva sikkert mange andre mener. To dager i hver ende går med på reise, 5 dager i villmarken. Det rekker. Fordi inntrykkene er så tettpakket, programmet ofte så hektisk, inntrykkene så mange og så annerledes at du er mett nok etter én uke – også utifra et prisperspektiv. Og husk! – det er ingen tidsforskjell – det betyr at du er up and running det øyeblikket du setter for på botswansk jord. Pæng – klar og våken for eventyret!

Glem ikke!

Drikkepenger! Alle skal ha sitt – sørg for at du tar ut cash nok i Maun til antall dager du er ute i bushen. Guiden bør få minimum 20-30 USD dagen, bærer, båtførere, generell betjening 5-10 USD. Heldigvis kan man mange steder også benytte kredittkort for betaling av tips. Det er ingenting så kjipt og flaut! som å ha hatt ditt livs eventyr med en framifrå guide som har kjørt deg hit og dit i 3-4 dager og så har du ikke en pula i driks. Liksom.

Visste du

at landet ifølge kilder som Transparency International er det minst korrupte landet i Afrika og er på linje med Portugal og Sør-Korea.

Men visste du dette da …

Okavangodeltaet er et helt avgjørende økosystem for overlevelsen for mange dyr.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!