Menu Meny

Guide til Rio de Janeiro

Reisen dit

Rutefly via Paris eller Lisboa til Rio koster rundt 8000 kroner. Både Air France, KLM og TAP flyr til Rio de Janeiro. Nordmenn trenger ikke søke visum på forhånd, men får automatisk turistvisum ved ankomst. Flytid: Cirka 13 timer

Reise rundt

Taxi i Rio de Janeiro er et rimelig og trygt alternativ, men forsikre deg om at sjåføren bruker taksameter. Videre er det enkelt å ta seg rundt i sentrum og Zona Sul, turistbydelen, med metro.
Fra flyplassen kan man ta buss eller taxi, som man bestiller og betaler inne i ankomsthallen.

Overnatting

Pousada Girasol i Copacabana har dobbeltrom til cirka 450 kroner. Trivelig og enkelt pensjonat.
Et godt alternativ i bydelen Copacabana, som ligger i mellomsjiktet prismessig, er Copacabana Rio Hotel
Flere hoteller på Copacabana; Hotel Debret og Rio Design Hotel - sistnevnte lever kanskje ikke 100 prosent opp til navnet, men er et godt hotell i mellomsjiktet.

Mat og drikke

Det brasilianske kjøkken består stort sett av rødt kjøtt, ris og bønner, og kjøttet er minst like godt som det argentinske. På biffrestauranter (churrascaria) betaler du en fast pris og kan spise så mye du ønsker. Prøv for eksempel Porcão eller Carretão.
Såkalte kilorestauranter er rimelige buffeer der du fyller tallerkenen og deretter betaler kilopris for maten. Restauranter med «rodízio» er også verdt et besøk, for eksempel pizzarestaurantkjeden Parmê. Du betaler fastpris og spiser så mye du vil.
Baren Garota da Ipanema (der sangen «Girl from Ipanema» ble skrevet) serverer tradisjonell brasiliansk mat. Rua Vinícius de Moraes 49 i Ipanema.

Severdigheter

Selvfølgelig; de vakre strendene Copacabana, Ipanema og Barra da Tijuca.
Taubanen opp til Sukkertoppen og toget opp til fjellformasjonen Corcovado og den 40 meter høye Kristus-statuen, som i 2007 ble kåret til et av verdens sju nye underverk.
En skranglete trikketur til Santa Teresa, der du kan besøke museet Chacara do Céu. Her henger både Picasso og Matisse, men også brasilianske kunstnere som Portinari og di Cavalvanti.
En kveld i Lapa, der utesteder, restauranter og brune barer ligger tett i tett.

Vaksiner

Vaksiner Folkehelseinstituttet anbefaler vaksiner mot hepatitt A, difteri- og tetanus (dersom det har gått mer enn ti år siden siste dose).

Turistinformasjon

www.visitbrasil.com

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!