Menu Meny

24 timer i Rio de Janeiro

Pulserende byliv, yrende strandliv, forball og samba. Bli en "carioca" for en dag og ikle deg Rio-folkets avslappende innstilling til livet.

09.00 TUR I HAVNEN

Start dagen som et ekte Riomenneske, få på deg joggeskoene og se byen våkne til liv på havnepromenaden i sjarmerende Botafogo. Bli ikke overrasket over alle utegymmene du passerer. Riofolket er nemlig treningsnarkomane.

10.00 Brasiliansk frokost

Bestill en espresso og storfavoritten pao de queijo, et slags ostebrød, på kafeen Le Depannéur ved torget Praça Nelson Mandela. Her stikker folk innom enten for frokost eller for en helaften med venner.

10.30 Rusle rundt i Santa Teresa

Den kunstneriske og vakkert bevarte bydelen Santa Teresa er et perfekt sted for å oppdage en bit av Rios sjarm. Ta metroen til Glória, bit tenna sammen og start den strabasiøse turen opp til Santa Teresas topp. Gå deg vill i brosteinssmug der butikker og gallerier star tett i tett. Området rundt torget Largo do Guimarães er et godt utgangspunkt.

12.30 Ruiner med utsikt

For betagende utsikt over Rio, let deg frem til Parque das Ruínas. Ruinen i parken er bevart fra herregården som en gang var et møtepunkt for Rios kunstnere og intellektuelle.

Bratte gater i bydelen Santa Teresa.
Bratte gater i bydelen Santa Teresa.

13.30 Feijoada – lokal lunsj

Bar do Mineiro (Rua Pascoal Carlos Magno 99) er de lokales stamsted og hjertet i Santa Teresa. Her er det livlig dag og natt. Fullt? Bestill en kald øl mens du henger i døra og nyter duftene fra paraderetten feijoada. Hvis du skal teste en bønnegryte i byen er det denne!

15:00 Marked i Lapa

Den føerste lørdagen i måneden fylles gatene i Lapa, bydelen nedenfor Santa Teresa, med byens festligste marked Feira do Rio Antigo. Har du bomma på datoen? Da får du heller beundre bydelens vakre koloniale bygninger og torg.

16.00 Antioksydantbombe

Overalt i Rio finner du små juicebarer der fersk tropisk frukt presses til reale c-vitaminbomber. Et must er den knallilla smoothien acai som er laget av bær fra Amazonas. Den beste acaibaren er Polis Sucos. Ta metroen til bydelen Ipanema og torget Praca Nossa Senhora da Paz for et ettermiddagskick.

Den beste acaibaren er Polis Sucos.
Den beste acaibaren er Polis Sucos.
Acai - et gedigent ettermiddagskick!
Acai - et gedigent ettermiddagskick!

16.30 Utsikt over Ipanema

I Ipanema blandes prangende luksus med villfarne turister og værbitte surfere. Om ettermiddagen er det Ipanemastranden som gjelder. Slå deg ned på klippene ved Arporador for en uslåelig solnedgang. Har du ennå ikke fått nok av utflukter? Ta en taxi til en av de “to brødrene”, fjellene som reiser seg i enden av stranden, for den beste utsikten ved Mirrante do Avrao.

18.30 Kjøtt som stekes ved bordet

Restauranten Garota de Ipanema (Rua Vinícius de Moraes 49) er med sin enkelhet og ekte stemming en garantert fulltreffer. Det var her Tom Jobim och Vinicius de Moraes skrev verdensslageren “Girl from Ipanema”. Bestill spesialiteten picanha – kjøtt som stekes på heite kokeplater av jern rett ved bordet – og nyt en ekte brasiliansk middag.

20.30 Sambafest i Lapa

Frem mot kvelden forvandles området Lapa til en gedigen fest. Ta en taxi hit og start kvelden på sjarmerende Carioca da Gema (Av Mem de Sá 79) der livemusikk og sambadansende par sparker kvelden igang. Bestill en caipininha, still deg i den snirklete trappen og nyt den musikalske siden av Rio.

22.00 Klubb i tre etasjer

Idet du ankommer Rio Scenarium (Rua do Lavradio 20) med sine tre grandiose etasjer fylt av antikviteter og tusenvis av lamper i alle farger, er det lett å tenke seg at man har havnet på en av de beryktede festene i Great Gatsby. Hit kommer lokale og turister for å la svetten renne, vrikke på rumpa og nyte gode drinker. Natten blir lang på Rio Scenarium.

Gå ikke glipp av!

En skikkelig sambafest i bydelen Lapa eller på en av byens mange sambaskoler.

Glem det!

Å bli frastjålet vesken. Lommetjuvrisken er stor i Rio, så hold hardt på hattene.

Karneval i Rio

Den som besøker Rio i begynnelsen av året, kan selvfølgelig ikke gå glipp av det storslagne karnevalet i byen. Begi deg til Sambádromo stadion der byens sambaskoler byr på skikkelig show!

rio-carnival.ne

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!