Menu Meny

Guide til Praha 2

Reisen dit

Czech Airlines har hyppige direkteavganger til Praha fra Gardermoen. Norwegian flyr direkte til Praha fra både Gardermoen, Rygge, Bergen og Trondheim. Fra Torp flyr Whizz Air direkte til Praha. Billettprisene varierer, men starter rundt kr 600,- t/r. Flytiden fra Oslo er på rundt 2 timer.

Reise rundt

Sentrum av Praha er lett å ta seg fram i til fots – husk å ta med sko som er gode også på brostein. Kollektivtilbudet er godt og rimelig; trikker går ofte og nesten overalt og metroen er oversiktlig. Sørg for å få tak i et kart som viser rutenettet, kjøp enkeltbillett (gyldig i 75 minutter), og husk å stemple billetten når du går på. Boten for å reise billettløst er ikke så avskrekkende, men det er tsjekkiske billettkontrollører.

Overnatting

K+K Hotel Central, Hybernská 10Nyrenovert art nouveau-perle. Bygningen sto lenge tom, men er nå tatt hånd om av hotellgruppen K&K, som har klart å kombinere gammel verdighet og moderne design og skapt et eksklusivt boutique-hotell. Dobbeltrom fra 100 euro.

Hotel Imperial, Na Porici 15Nydelig og sentralt art deco-hotell med art nouveau-restaurant i første etasje. Dobbeltrom fra 114 euro.

Hotel Evropa, Václavské nám?stí 25Sjel og historie i bøttevis, varierende romstandard og svært sentral beliggenhet.Dobbeltrom (normal standard) fra 1500 CZK.

Det billige alternativet: Hotel Evropas «student floor» har rom uten egne bad, men med gode senger og mye sjel – til priser fra 20 euro for enkeltrom. OBS! For å få så lave priser må man bestille via www.lou-evropahotel.cz. Praha har dessuten mange svært gode hostels – sjekk

Restauranter

Den som tror at mat i Praha fortsatt er trist sovjetkraut, kunne ikke tatt mer feil. Byen er full av nydelige gourmetrestauranter, og man kan lett tilbringe en hel helg med å vandre fra restaurant til restaurant. Enkelte av dem har ikke bare god mat – men også vakkert interiør:

Grand Café Orient, Ovocny trh 19Beliggende midt i turistløypa, men så vakker at man fint kan overhøre svenskene på bordet ved siden av og drømme seg bort i mintgrønt og sort kubistisk dekor. Gå hit for frokost.

Café Imperial, Na Porici 15 Spis lunsj under en himling av art nouveauske porselenskruseduller. Sentral beliggenhet, god mat og prikkfri service gjør ærverdige Café Imperial til en favoritt blant urbane tsjekkere og bevisste turister.

Au Gourmand, Dlouhá 10Når du trenger en sukkersøt dessertopplevelse, er det franske bakeriet Au Gourmand stedet. Store speil med snirkler rundt og enda større kakefat.

Gå ikke glipp av

Fasadene på Topic og Praha Assurance i Narodni Trida.

Glem det

Å forflytte seg raskt gjennom gamlebyen midt på dagen i helgene.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!