Menu Meny

En weekend i Praha

Populær som få, men det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Tsjekkias hovedstad lokker til seg så mange. Vi dro på en lavprishelg til romantiske Praha.

WEEKENDFAVORITT

Jeg ble lokket hit av god mat og billig øl, vakre bygninger og at det er en veldig gåvennlig by. Enda et pluss var den korte reisen dit.

SLIK KOMMER DU DEG HIT

Direktefly fra hele Skandinavia med blant annet SAS, Norwegian og Czech Airlines. Tog til Praha går enklest via København med bytte i Hamburg. Sentralstasjonen i Praha ligger også veldig bra til – restauranter, barer, handlegater og flere severdigheter ligger kun et steinkast unna.

Det meste i Praha ligger innenfor gåavstand fra bykjernen.
Det meste i Praha ligger innenfor gåavstand fra bykjernen.
Kollektivtraffikken fungerer utmerket og er dessuten billig.
Kollektivtraffikken fungerer utmerket og er dessuten billig.

Gå ikke glipp av!

Takbaren Terasa U Prince. Byr på 360-graders utsikt over hele Praha. Det er altså hit du må gå om du vil ta perfekte panoramabilder og kjøpe noen gode drinker.

FREDAG

Vi tar en taxi til leiligheten vi bestilte gjennom Airbnb. Den ligger i bydelen Žižkov. Etter en rask oppfriskning går vi mot byen. En lang og bratt spasertur i oppoverbakke senere kommer vi frem til Letná Beer Garden (Letenské sady 341), hvor vi drikker øl til 15 kroner fra plastkopper ved et bord med utsikt over hele byen. Avslappet og herlig – dette er virkelig den perfekte plassen for en date. Når kvelden kommer og solen begynner å gå ned, spaserer vi tilbake til bykjernen og slår oss ned på restauranten Hotel U Prince (Staroměstské nám29). Vi lokkes av den velfylte uteserveringen med perfekt beliggenhet i forhold til solen og en lovende meny. Her bestiller vi tigerreker med chilisaus og hvitløksbagett og en wienerschnitzel, som serveres med potetsalat. I stedet for dessert går vi for hver vår avkjølende mojito.

Det kryr av uteserveringer med god mat.
Det kryr av uteserveringer med god mat.

LØRDAG

Vi innleder med en spasertur i parken Vítkov, som ligger i nærheten av der vi bor. Parken ligger høyt oppe med fantastisk utsikt over byen. Deretter bestiller vi en Uber som tar oss til ølspaet Original Beer Spa (Žitná 658/9). Før vi planla reisen til Praha, hadde jeg aldri hørt snakk om dette konseptet, men kombinasjonen av avkobling, bad og øl kunne jo ikke slå feil, tenkte vi. Vel på plass får vi et eget rom med boblebad i tre som fylles med vann, humle, malt, gjær og urter – som å bade i øl, med andre ord. Så fort vi hopper i badet, begynner klokka å tikke – i 45 minutter får vi nyte av å bade og drikke så mye øl vi vil ut av tappekrana som står rett ved siden av boblebadet. En perfekt pause for våre slitne turistføtter, og vi hadde gjerne blitt lenger.

Litt passe slappe, men fortsatt veldig freshe, bestemmer vi oss for å ta en tur på Franz Kafka Museum (Cihelná 2b). Et interessant museum som er en hyllest til en av 1900-tallets mest innflytelsesrike forfattere. Her får vi blant annet se flere av Kafkas manuskripter og dagbøker. Kvelden tilbringes på Portfolio restaurant (Havlíčkova 1030/1), som vi reserverte bord hos på forhånd. Vi blir servert en seksretters smaksprøvemeny med et godt utvalg av både kjøtt, fisk og skalldyr. Tartaren med røde reker, tomat og yuzu er helt klart kveldens beste rett. Restauranten får ekstra pluss for servicen og de behagelige omgivelsene.

Først ølspa, så seksretters på Portfolio. Full pott!
Først ølspa, så seksretters på Portfolio. Full pott!
Restaurant Portfolio.
Restaurant Portfolio.

SØNDAG

Vi starter dagen med en spasertur inn til byen, hvor vi går rundt i butikkene i Palladium (Náměstí R Republiky 1), et stort shoppingsenter med over 170 butikker. Så slår vi oss ned på La Bohème Café (Sázavská 2013/32) og tar en formiddagskaffe før vi finner veien til John Lennon-muren (Velkopřevorské náměstí), som siden 1980-tallet har blitt dekket av graffiti og tekst fra Beatles-låter. I dag har muren blitt et symbol på kjærlighet, fred og global godhet. Etterpå slår vi oss ned på restauranten Velkoprevorsky Mlyn (Hroznová 636/3a), som ligger vakkert til helt inntil en kanal. Der spiser vi en utsøkt pasta med tomatsaus og grillspyd med grønnsaker og potetbåter og drikker (så klart) hver vår øl til. På vei tilbake til bykjernen passerer vi Karlsbroen, Tsjekkias nest eldste steinbro. Her kryr det av gatemusikanter, suvenirselgere og turister. Vi sjekker ut den vakre utsikten over den mektige elva Vltava, som renner gjennom byen.
Før hjemreisen rekker vi dessuten å smake på hver vår trdelník, en kanelfritert snurredeig med softis på toppen. En god og ikke minst søt avslutning på helgen vår!

Restaurant Vytopna.
Restaurant Vytopna.
 I Tsjekkia drikkes det mest øl i hele verden.
I Tsjekkia drikkes det mest øl i hele verden.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!