Menu Meny

Guide til Fårö

Den beste måten å ta seg rundt på øya er uten tvil via sykkelsetet.

Reisen dit

Norwegian flyr direkteruter fra Oslo til Visby fra 19. juni til 11. august. Derfra tar du buss nordover til Fårö. Meld fra til sjåføren hvilket hotell du skal slippes av ved.

Overnatting

Overnattingsmulighetene på Fårö er få og enkle:

Fårö Kursgård bak kirken er et godt alternativ, til tross for litt gymsal-faktor, med mange ulike rom og gratis sykkelutleie, farokursgard.se

Slow Train Bed & Breakfast er et mindre og mer intimt alternativ i samme prisklasse, slow-train.se

Store Gåsemora gård tilbyr den mer «luksuriøse» overnattingen på øya, gasemora.se

Fårögården Bed & Breakfast, et vandrerhjem ‒ hovedbygningen et kalkstenshus fra 1850-tallet ‒ beliggende i et klassisk Fårö-landskap nær Sudersand og dens flotte sandstrand, farogarden.se

Bedre blir det ikke: lokal lammeskank servert med lokal chevre og lokalbrygget øl på Fårögården restaurant. Serveringsstedene på Fårö kan telles på litt over en hånd, men de som er her er vel verdt et besøk. Fårögården skiller seg ut som det beste (og dyreste).
Landskapet er Fårös største attraksjon, fra de trolske skogene til åkrene og den værbitte kysten. Til tross for øyas størrelse kan man lett tilbringe en langhelg på vandring her.

Utflukter

Opplev naturen: Landskapet er Fårös største attraksjon, fra de trolske skogene til åkrene og den værbitte kysten. Til tross for øyas størrelse kan man lett tilbringe en langhelg på vandring her. Godt markerte stier er lagt på kryss og tvers i landskapet – enkelt å navigere via turkart, som selges på øyas turistkontor.

Mat

Fårö har en dagligvarehandel på nordsiden av øya, men selv med kjøkken på hotellet er det lite å få ut av det beskjedne utvalget. Spis heller på en av øyas gode restauranter og kafeer.

Fårögården B & B ‒ Vandrarhem och Restaurang serveres kortreist mat og lokalprodusert øl.

Den populære rockabilly-tematiserte Crêperie Tati – på hovedveien mellom kirken og Söderstrand, er et godt alternativ.

Bergmancenteret

For et vel-presentert innblikk i regissørens liv, kunst og tilknytning til Fårø – ikke gå glipp av et besøk her! Ligger på hovedveien nord for kirken, vegg i vegg med et eget museum om øya.

Bergmanveckan: www.bergmancenter.se/bergmanveckan/

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!