Menu Meny

Guide til Lanzarote

Opp fra det golde landskapet vokser flytende gull. Vi utforsket Lanzarotes vinvei fra sykkelsetet.

Reisen dit

Norwegian har direkteflygninger til Lanzarote fra Oslo. Ellers er øya lett å nå, med mellomlandinger i f.eks. Madrid med Iberia Airlines. Turoperatører som Startour, Ving og Apollo tilbyr reise til Lanzarote i sine kataloger.

Reise rundt

Den beste måten å utforske Lanzarote på er via egen transport, enten i form av leiebil, motorsykkel eller scooter. Mellom de største byene går busser nokså jevnlig, men utenom er bussavganger for sjeldne for effektiv reise. Sykkel kan fort blir tungvint med et bratt, ujevnt terreng og nådeløs sol.

Overnatting

Budsjett: Bitacora Lanzarote Club ‒ Mye for pengene i Puerto del Carmen. Eid og drevet av et irsk par. bitacoralanzarote.com

Middels: Nautilus Lanzarote ‒ Velrenommert leilighetskompleks med flere ulike prisklasser. nautilus-lanzarote.com

Luksus: Princesa Yaiza ‒ Femstjerners luksus med egen strandlinje. princesayaiza.com

Mat

Tradisjonell kost på Lanzarote baserer seg naturlig nok på sjømat, men etter tiår på tiår med turisme i storskala kan man få tak i så å si hva som helst. Den populære restauranten Tabla i Arrecife serverer den beste burgeren på øya, ferdig snakket. Prøv signaturen med sort trøffel. For tradisjonell tapas og middelhavsmat, sett kursen mot Taberna de Nino i Puerto Del Carmen.

Tre minneverdige strender

1: Famara ‒ Lang og vakker strand i nordvest, vekk fra de store hotellene og berømt for vannsport som vindsurfing og kite-boarding.

2: Papagayo ‒ Ofte beskrevet som den vakreste stranden på øya, og dermed ‒ naturligvis ‒ i overkant populær i høysesongen.

3: Playa Quemada ‒ Kjent for kallenavnet «den brente strand», på grunn av den ravnsvarte sanden. Dra hit for en annerledes strandopplevelse, og for en pustepause fra hordene rundt Playa Blanca og Puerto del Carmen.

Prisnivå

Lanzarote er som resten av Spania: et sted midt mellom billig og dyrt. Planlegg et minstebudsjett på 700‒1000 kroner dagen per person, inkludert transport og overnatting.

Gå ikke glipp av!

Museo Atlantico Europas første undervannsmuseum er vel verdt et besøk, der den britiske kunstneren Jason deCaires Taylor har senket over seksti statuer på 12 meters dyp. Har siden åpningen tidligere i år blitt et internasjonalt ettertraktet reisemål for dykkere. Kan også besøkes via snorkling-turer, men vær advart: Fra overflaten ser man lite annet enn toppen av statuene.

Glem det!

Playa Del Reducto. Overvurdert og overfylt strand i Arrecife med ubehagelig steinbunn. Finnes langt bedre alternativer på øya (se listen over).

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!