Menu Meny

Guide til Queens, New York

Queens er ekte. Queens er hverdag. Det som gjør bydelen unik er folkelivet og menneskene.

REISE RUNDT

T-bane 7, den såkalte International Express, snirkler seg gjennom Queens fra Manhattan og er den beste måten å oppleve bydelen på. Den stopper i Long Island City, Jackson Heights og Flushing, men ikke Astoria. For å komme til Astoria bytter du til t-bane N eller Q, hopp av ved Astoria Blvd. eller Ditmars Blvd.

OVERNATTING

Du kan selvfølgelig velge å bo på Manhattan og utforske Queens på en dagstur. Men du kan også velge å gå all in på Queens og til og med spandere natten her. Du får som regel mye for pengene sammenliknet med Manhattan. De fleste bedre hotellene i Queens ligger i Long Island City. Vi bodde på Boro Hotel (borohotel.com), et relativt nyåpnet designhotell med takbar og utsikt over Manhattan. Fra 1200 kr/natten.

3 SEVERDIGHETER I QUEENS

1. FLUSHING MEADOWS PARK. New Yorks nest største park er hjem for flere kjente sportsarenaer: Citi Field, der New York Mets spiller hjemmekampene sine (baseball), og tennisarenaen, der blant annet US Open arrangeres. I parken finner du også Queens Museum og Queens Zoo.

2. ROCKAWAY BEACH. Strandliv i New York? Visst! Rockaway Beach, udødeliggjort i Ramones-låta med samme navn, har de siste årene fått et skikkelig løft med mange nye restauranter, kafeer og hoteller. Populært blant surfere.

3. HJEMMET TIL LOUIS ARMSTRONG. Jazzpioneren ble født i New Orleans, men bodde store deler av livet sitt i et fredelig kvarter i Queens-bydelen Corona. Den gamle boligen til «Satchmo» er omgjort til museum. Kan kun besøkes gjennom en guidet tur. louisarmstronghouse.org

GUIDEDE TURER

Ønsker du å slå følge med en profesjonell matguide, så ta kontakt med Joe di Stefano. Joe er litt spesiell, men det han ikke kan om Queens’ matkultur, er ikke verdt å vite.

chopsticksandmarrow.com/food-tours

Flere organiserte mat-turer i området:

queensfoodtours.com, eatyourworld.com/food_tours

KJENDISER FRA QUEENS

Donald Trump, president

50 Cent, rapper

Ramones, band

Cindy Lauper, artist

Paul Simon & Art Garfunkel, artister

Nicky Minaj, artist

Christopher Walken, skuespiller

ASTORIA - SPISE OG DRIKKE

Taverna Kyklades (3307 Ditmars Blvd). Hvis du befinner deg i New York og blir plutselig grepet av lengsel etter en gresk taverna, er dette stedet å oppsøke. Den grillede blekkspruten er fantastisk!

Kabab Cafe (2512 Steinway St). Superherlig enmannsrestaurant. Her er det ikke noen fast meny, rettene forandres etter humøret til den eksentriske eieren Ali. Litt som å spise hjemme i leiligheten til noen. Gå hit med et åpent sinn, hvis du ikke liker personlige matopplevelser – gå et annet sted.

Single Cut (19-33 37th St). Single Cut i Astoria er et av de største mikrobryggeriene i Queens og har også en pubavdeling.

Bavarian Hall & Beer Garden (29-19 24th Ave). I begynnelsen av forrige århundre var dette et samlingssted for innvandrere fra Böhmen i nåværende Tsjekkia. Den beste tiden å besøke Bavarian er vår og sommer. På solfylte dager er langbordene i den svale ølhagen proppfull av gjester som drikker tsjekkisk øl og spiser wienerschnitzel.

Kabab Cafe (2512 Steinway St). Superherlig enmannsrestaurant. Her er det ikke noen fast meny, rettene forandres etter humøret til den eksentriske eieren Ali. Litt som å spise hjemme i leiligheten til noen. Gå hit med et åpent sinn, hvis du ikke liker personlige matopplevelser – gå et annet sted.

Jackson Heights - SPISE OG DRIKKE

I det flerkulturelle mekka kan du spise mat fra hele verden. Mye nepalsk og tibetansk, men også indisk, filippinsk, thai ... Har mye god og prisgunstig gatemat, så det beste er egentlig bare å rusle rundt og teste det som ser spennende ut, enten det er kebab, momos eller tacos. Langs Roosevelt Avenue ligger det mange søramerikanske restauranter.

Arepa Lady (77-02 Roosevelt Ave). Colombiansk restaurant som startet med en kvinne som solgte arepas, fylte maisbrød, fra en vogn på gaten. I dag er det blitt en vanlig restaurant, men maten er fortsatt veldig god.

Phayul (37-65 74th St). Enkel, men anerkjent tibetaner nær t-banen. Momosen deres er et sikkert tips. I andre etasje.

Flushing - SPISE OG DRIKKE

Du drar til Flushing først og fremst for å spise kinesisk eller tibetansk. Uvanlig med engelske menyer, så her må du peke og ta sjansen.

New World Mall (136-20 Roosevelt Ave). Dette moderne kjøpesenteret har en foodcourt i kjelleren med mange digge restauranter og en fantastisk ferskvareavdeling med asiatiske varer i toppetasjen.

En annen god foodcourt er New York Food Court (133-35 Roosevelt Ave). Sjekk ut f.eks. Dong bei-lammet, som kan bestilles i båsen som heter Peng Sun (nr. 12).

White Bear (135-02 Roosevelt Ave). Et hull-i-veggen som er kjent for dumplingsene sine.

Golden Mall (41-36 Main St). I den trange kjelleren på Golden Mall finner du blant annet berømte Xi’an Famous Foods, som startet i Flushing, men som nå er en berømt kjede du finner flere steder i New York.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!