Menu Meny

Guide til Halong Bay / Bai Tu Long Bay

Halong Bay og Bai Tu Long Bay - like myteomspunnet som den er vakker.

Like myteomspunnet som den er vakker. Selv om Halong Bay er Vietnams mest kjente attraksjon og turistindustrien kan virke overveldende, oppleves roen så fort du forlater havnen. Du er aldri alene i Halong, og det holder med et par dager blant de nærmere 2000 kalksteinsklippene. Få med deg de få gjenværende flytende landsbyene i øyriket, Cua Van, Vung Vieng eller Cong Dam.

REISEN DIT

Thai Airways fra Oslo til Hanoi med mellomlanding i Bangkok, kr 5700. Qatar Airways med 4,5 timer stopp i Doha, ca. kr 6200. Raskete rute via Moskva med Aeroflot, ca. 7000 kroner.

Fra Hanoi reiser du enkelt til Halong by, bestill transport i Hanoi. Turen tar rundt fire timer. Hvis du bestiller et cruise er transport til og fra Halong by inkludert. De fleste cruiseselskapene plukker deg opp på hotellet tidlig om morgenen og kjører deg ut i meget behagelige minibusser.

REISE RUNDT

Enkle utflukter i Halongbukten får man fra et par hundrelapper, mens mer bekvemme båter koster fra tusen kroner og oppover. Velg blant dagsturer i åpne båter, tradisjonelle junks og eksklusive cruisebåter med jacuzzi og svømmebasseng. Indochina Junk har den største flåten og er største tilbyder. Emperor, Paradise og Alisa Premier Cruise er andre komfortable selskaper. Få selskaper seiler ut til Bai Tu Long Bay. Anbefaler å bestille et cruise for 3 dager/2 netter hvis du skal seile ut av de turisttetteste strøkene, da får du også tid til å besøke fiskelandsbyer og kajakkpadling.

Padle kajakk i Bai Tu Long Bay - et av de absolutte høydepunktene på reisen i Vietnam.
De syngende kalksteinsfjellene.

HALONG BY

Halong by er tilrettelagt med ny strand, flere fornøyelsesparker og badeland, og en rekke resorthotell er under oppføring. Få med deg en tur med den 2 km lange kabeltrikken fra Bai Chay til Ba Deo, for panoramautsikt over øygruppene.

Halong Bay by.

Gå ikke glipp av!

Halong Bay i fugleperspektiv med et sjøfly. Kr 2000 per person. Det er ikke lov å filme med drone i Vietnam uten tillatelser.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!