Menu Meny

Guide til Tel Aviv

Ingen andre steder på denne siden av Atlanterhavet finnes det så mye moderne og så lite synlig historie.

Shoppe

Bauhaus Center. Butikk og galleri med et bra utvalg av pyntebøker, plakater, suvenirer og andre ting til hjemmet i Bauhaus-stil. Dizengoff Street 77, bauhaus-center.com.

Maskit. Det israelske designerklesmerket som Rut Dayan startet i 1954, den første kona til Moshe Dayan, utenriksministeren med øyelapp. Kombinerer europeisk stil med arabisk-jemenittisk. Ble raskt supertrendy i USA, men falt av moten. Ble gjenfødt i 2014 etter 20 års pause. I butikken i Jaffa er også skredderiet og designatelieret. Ha’Tsorfim Street 14, Jaffa, maskit.com.

Carmel Market. Markedet som får deg til å føle at du befinner deg i en betydelig eldre orientalsk by. Hvis du liker øl, gå ikke glipp av håndverksølet på Beer Bazaar. Den beste brunsjen og israelske mezen: Yom Tov Cafépå Yom Tov 30 og Café Hanasich (Prinsen) på Nakhalat Binyamin 18.

Carmel Market er en overdådighet av lekkerbiskener.
Fem kilometer med bystrand.

Natteliv

Tailor Made. Restaurant, bar og nattklubb med flere rom innredet i ulike stiler. I den solskjermede borggården befinner du deg i en prangende hage. Åpent hver kveld fra 19 til siste gjest går hjem. Allenby Street 99.

Zoo Zoo. Nattklubben som ligger i et tidligere hotell. Kolonial atmosfære. Velg mellom den luftige uteterrassen eller den baren innendørs som har effektiv aircondition. Jo senere, desto villere. Åpent hver ukedag 20–05. Rothschild Boulevard 32.

Sputnik. En av Tel Avivs hotteste nattklubber, med flere ulike barer i borggården og forskjellige rom. I tillegg et galleri med spennende samtidskunst. Som praktisk talt alle nattklubber i byen, serverer de billig og bra middelhavsinspirert Midtøsten-mat. Åpen alle ukens kvelder fra 19 til siste gjest drar hjem. Allenby Street 122.

Voodoo. Stor uteservering på Mikhoels-torget midt i byen. Perfekt sted for både middag, kveldskaffe, dans, fest, nattmat og tidlig frokost. Åpent søn–tor 18–06 og fre–lør 13–06. Ben Tsiyon Boulevard 1.

Tailor Made er baren, kroen og nattklubben på Allenby Street som ligger i et tidligere skredderi og føles som en tidsreise til la belle époques Paris fra 1910-tallet.

6 steder du ikke må gå glipp av!

1. Loppemarkedet i Jaffa. Eller Shuk Hapishpishim, som det heter på hebraisk. Koselig og myldrende marked søn–tor med alt fra persiske tepper og indiske klær til antikke gjenstander, sølvsmykker og vintagejeans. Ta kaffepause på Margoza Bakerypå Margoza Street 24, og spis shawarma, falafel eller tomatsaus med stekte egg (shakshuka) hos Bino Gabso på Dr Shakshuka, Beit Eshel 3.

2. Rothschild Boulevard. Byens pulsåre og oase. Spaser frem og tilbake og lær Tel Avivs stemning å kjenne. Byens fineste allé med parkområde i skyggen av trærne i midten. Omkranset av kroer, barer og kafeer. Lekeplass og utegym.

3. Old Tel Aviv Port Area. I nordenden av stranden ligger et område med brygger som huser kroer og barer med havutsikt, salgshaller og matmarkedet Shuk Hanamalog massevis av merkebutikker. Et komplett kaffe-, spise- og shoppe-område med konstant skjønn, sval havbris.

4. Café Bialik. Bialik Street 2. Gammel og stemningsfull kafé og bar sentralt i Bauhaus-bydelen. Mange stamgjester. Bra israelsk frokost med finhakket salat, oliven, stekte egg osv. Fabelaktig sted for en lang, ettertenksom ettermiddagsaperitiff. Og på kvelden spiller ofte liveband. Åpent søn–tor 07–02, fre 07–17.30 og lør 11–00.30.

5. Minus1 Haaretz Art Collection. Shoken Street 18. Galleriet til den venstreorienterte dagsavisen Haaretz, som stiller ut kunst med politisk og samfunnskritisk brodd. Har for øyeblikket en utstilling om kunst og jobber blant annet med en hyllest til palestinerne fra Vestbredden og Gaza som hjalp med å bygge opp Israel. Åpent fre–lør 11–14.

6. Johnny’s Falafel. Det lille gatekjøkkenet på Tchernichovsky 2 (en tverrgate til Allenby Street) har, ifølge Vagabonds svenske webredaktør, verdens beste falafel. Sprø kikertboller og agurk med kålsalat, tomat, fløyelsmyk hummus, smaksrik sterk saus og som kronen på verket: løvtynne friterte potetskiver. Åpent søn–tor 09.30–19, fre 09.30–15.30, lør stengt.

Sentrum av Tel Aviv er ultramoderne, havnebyen Jaffa er urgammel.
Granateplene smaker best når de har modnet på kvist.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!